изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:23 EEST
ПРЕДСТАВИХА КНИГА НА АНАТОЛИЙ ЩЕЛКУНОВ    
КултураПразниците на духовността през месец май продължават. В регионална библиотека „Дора Габе” се състоя представяне на новата книга на доскорошния Генерален консул на Русия във Варна Анатолий Щелкунов „Формула добра и красоты”. Книгата е издадена в Москва 2013 г. и е посветена на 135-годишнината от Освобождението на България в резултат на руско-турската война от 1877-1878 г.

Организатори на проявата са Община град Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе”.

Анатолий Щелкунов гостува в библиотеката не за първи път. Той е дарител на библиотеката. Гости на проявата бяха кметът Детелина Николова, капитан далечно плаване Васил Дачев, почетен гражданин на Варна, поет и писател, автор на повече от двадесет книги, който представи автора и неговата книга, Вълчо Друмев – зам.-председател на Дружество за приятелство между народите на Русия и ОНД, поет и певец. Кметът на град Добрич поздрави автора за новата му книга и изрази признателността на добричлии към  Анатолий Щелкунов за съхранените дългогодишни приятелски взаимоотношения. Директорът на библиотеката Пенка Христова изрази своята благодарност към дарителя и приятеля на добричката библиотека Анатолий Щелкунов, пожела на автора нови творчески успехи и отправи покана следващата му книга да бъде представена отново в библиотеката.

Част от премиерата включваше и малък откъс от книгата „Формула добра и красоты”, чийто превод и прочит пред публиката направи Тонка Иванова – библиотекар в регионалната библиотека. За приятната атмосфера допринесе и изпълнението на пианистката Мария Славова, която представи „Месец май. Бели нощи” из "Годишните времена" на Пьотр Илич Чайковски.

Книгата разказва за руския мислител, философ и проповедник от края на XIX и началото на XX в. Григорий Спиридонович Петров, името на когото е било изключително популярно в Русия до революцията, но съвсем неизвестно за съвременния читател. През първата третина на миналия век неговите произведения са издавани в масови тиражи в България, но попадат под забрана след 1944 г. Цялото му многостранно творчество е проникнато от страстното желание да донесе на хората идеята за доброто и красотата, които, по негово убеждение, са способни да променят света към по-добро. Книгата се издава в авторска редакция. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА КНИГА НА АНАТОЛИЙ ЩЕЛКУНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди