изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:15 EEST
Сменят шефа на ВМЗ Сопот    
НовиниНовото правителство, макар и заклело се преди часове, вече има готовност за решителни мерки за преодоляването на кризата във ВМЗ Сопот и е готово да смени изпълнителния директор на крупното предприятие. Това разбра БЛИЦ от източници в оръжейницата. Шефът на завода инженер Иван Стоенчев, който бе назначен по времето на управлението на ГЕРБ, ще бъде освободен от работа съвсем скоро.

Вече били подготвили няколко предложения за изпълнителни директори. Претендентите за поста са 6 заедно със съпровождащи ги екипи. БЛИЦ разбра, че сред фаворитите са бившите изпълнителни директори на предприятието Христо Иванов, който заемаше поста по времето на Тройната коалиция и Ангел Писков, който бе шеф на оръжейницата през 90-те години.

Междувременно синдикалните организации във ВМЗ изпратиха днес писмо до новият министър-председател Пламен Орешарски, в което настояват за спешна и неотложна среща. Те искат държавата да им осигури работа, за да получават нормални трудови възнаграждения. В оръжейницата се канят да вдигат протест отново, ако не бъдат удоволетворени исканията им. Хората отново са с изключен ток заради неплатени сметки. Имат да получават остатък от заплата за февруари и цяла такава за март и април.

Отчаяни са колегите ми. 900 души бяха освободени от тук, някои доброволно напуснаха, само 30 от тях си намериха работа, коментира пред БЛИЦ синдикалният лидер на КТ „Подкрепа” в завода Димитър Атанасов. Той съобщи още, че с нерешените проблеми стачката все повече се приближава и става реална. Този път ще е докато генерално не оправят нещата в предприятието, заканиха се работници.

БЛИЦ потърси за коментар Пламен Славов. Червеният депутат от Карлово, който винаги е декларирал и е показвал, че се бори за бъдещето и оцеляването на ВМЗ, отказа да даде информация за готвените рокади с мотива, че първо трябва да говори новият ресорен министър Драгомир Стойнев.

Кристина ИВАНОВА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Сменят шефа на ВМЗ Сопот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди