изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:05 EEST
Шефът на ДАНС подаде оставка    
Новини Председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Константин Казаков е подал оставка, съобщи на сайта си "българското ФБР". Днес той е подал молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му с мотив, че "ДАНС е специализиран орган към Министерския съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност и министър-председателят трябва да има възможност да избере екип, с който да постигне целите на правителството".

През 2011 година Казаков замени на шефското място в ДАНС напусналия Цветлин Йовчев. Подобно на предшественика си, той упорито отбягваше медийния интерес, който пък затихна, успоредно с орязаните от ГЕРБ функции на службата. Разкритие на БЛИЦ обаче върна Казаков на първите страници на медиите. На 11 април тази година пътуващият в служебно "Пежо" шеф на ДАНС бе нацелен от джип "Роувър" под Моста на влюбените в София.

Според свидетелски показания, станали обществено достояние отново благодарение на БЛИЦ, веднага след сблъсъка от мощната машина излиза Асен Колев-Хастара. Прочутият автоджамбазин се вмъква в следващ го отзад автомобил "Ауди" и изчезва в неизвестна посока.

Оказва се, че да налетиш на шефа на ДАНС е сред най-безнаказаните предизвикателства в България, след като и до ден днешен от Хастара няма следа. Напук на обявлението за общодържавно издирване. Не помага и фактът, че застраховател е обявил сериозна парична награда за "главата му".

Благодарение на появилия се преди 20-ина дни свидетел, е станало ясно, че съучастникът на Хастара е... неговата интимна половинка. Става дума за 24-годишната Петя Иванова. В понеделник тя е била привикана за разпознаване и съответно - категорично посочена от очевидеца, като жената, шофирала автомобила, с който възлюбеният й духна.

Свидетелствата на мъжа съвпадат с отдавна постъпила оперативна информация в МВР. Според данните, досущ като Бони и Клайд, Хастара и Петя работят в екип. В малките часове на 11 април те първо задигнали "Ауди", застраховано в "БулИнс", а след това използвали возилото за подсигуряваща кола. Именно с нея те отишли на ул. "Славище" в квартал "Лозенец", където Хастара отключил застрахования в "Армеец" джип "Роувър" и го подкарал към мястото на сблъсъка с Константин Казаков.

Все още не е ясно какви са показанията на самата Петя Иванова. Резултатите от разпознаването вече са докладвани на прокурор Въжаров от Софийска градска прокуратура. Очаква се в близките дни да стане ясно какво обвинение ще бъде повдигнато на младата жена и дали тя ще съдейства на разследващите да влязат в дирите на Хастара. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Шефът на ДАНС подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди