изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:36 EEST
Парламентът гласува: Антимафиотите отиват в ДАНС    
ПарламентСъс 114 гласа "за" и 83 "против" минаха днес на първо четене поправките в закона за ДАНС.

Промените предвиждат прехвърляне на функциите и структурата на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) от МВР към ДАНС. Агенцията става правоприемник на всички активи и пасиви на ГДБОП, в едно с целия й състав.

Друга важна промяна е възстановяването на правомощията на органите на ДАНС да извършват разследвания в пълния обем на тази дейност по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс. Председателят на ДАНС ще определя със заповед разследващите агенти по смисъла на нова разпоредба в НПК. Регламентират се и действията по извършване на задържане и на обиск на лице.

Въвежда се промяна на начина на избиране и освобождаване на ръководителя на ДАНС. Предлага се отговорността за това да поеме Народното събрание. Изборът и освобождаването на председателя на ДАНС ще става от парламента по предложение на министър-председателя.

Всички гербери в залата - 83, гласуваха против. 74 депутати от БСП , 33-ма от ДПС и 7 от "Атака" подкрепиха закона. От това нещо ще се роди един "Квазимодо", възразиха от трибуната гербери. Законът ни бе раздаден светкавично и никой не успя да се запознае и коментира, каза Пламен Нунев от ГЕРБ.

Гласуването бе предшествано от бурни дебати за работата на агенцията за национална сигурност и за използването на СРС-та.

Срокът между първо и второ четене ще е три дни./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Парламентът гласува: Антимафиотите отиват в ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди