изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:57 EET
Окръжен съд – Добрич, взе постоянна мярка задържа под стража на швейцарски гражданин, издирван за сексуални престъпления    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, взе постоянна мярка задържа под стража на швейцарски гражданин, издирван за сексуални престъпления

Окръжен съд – Добрич, постанови постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на 46-годишния Мартин Д. от гр. Люцерн, Конфедерация Швейцария до приключване на производството по екстрадицията му.

Той е в ареста от 22.04.2013 г., когато Окръжен съд – Добрич, му взе временна мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 40 дни.

Мартин Д. е издирван чрез Интерпол, въз основа на заповед за арест, издадена на 12.04.2013 г. от Федералната служба Правосъдие в Берн. След временното му задържане в Окръжен съд – Добрич, са получени молба за екстрадицията му, придружена с присъда на Криминалния съд на гр.Люцерн и решение за потвърждаването й от Върховния съд на кантона Люцерн от 20.12.2012 г.

Документите потвърждават, че Мартин Д. е издирван за изтърпяване на наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода. То му е наложено за „блудство и други сексуални действия, както и за липса на грижи за малолетни деца. Те са били извършени в периода октомври 1992 г. – ноември 2010 г. с близки на бившата му приятелка. Присъдата е потвърдена от Върховен съд на кантона Люцерн на 20.12.2012 г.

Пред Окръжен съд – Добрич, той заяви днес, че не се противопоставя на искането на Окръжна прокуратура – Добрич, да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение задържане под стража до приключване на производството по екстрадиция. Той не желаел да създава проблеми у нас, а искал по-бързо да бъде изпратен в Швейцария.

Окръжен съд – Добрич, като взе предвид представените от швейцарските съдебни власти документи и заявените от страните становища, намери, че към момента не са налице предпоставки за отказ на изпълнение на екстрадицията. Съдът установи, че Мартин Д. е осъден за престъпление, наказуемо с лишаване от свобода както по швейцарското, така и по българското законодателство и е търсен за изтърпяване на наложеното му наказание. Съдът посочи още, че същинското производство по екстрадиция трябва да бъде проведено в кратки срокове. Съдебният състав взе предвид и факта, че вече се е наложило Мартин Д. да бъде издирван чрез Интерпол. С тези аргументи Окръжен съд – Добрич, намери предложението на Окръжна прокуратура – Добрич, за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за основателно.

Съдът насрочи делото за разглеждане на искането за екстрадицията му за 07.06.2013 г.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че Мартин Д. пребивава в България от няколко месеца и според неговите твърдения, е дошъл тук за да сключи брак с приятелката си – българска гражданка.

При обжалване на този съдебен акт, делото в Апелативен съд – Варна, е насрочено за 11.06.2013 г.

31.05.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, взе постоянна мярка задържа под стража на швейцарски гражданин, издирван за сексуални престъпления | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди