изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:32 EEST
ГРАЖДАНИТЕ С ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ В ТРАНСПОРТНАТА СХЕМА НА ДОБРИЧ    
НовиниПублично обсъждане на новата транспортна схема на Добрич бе организирано вчера от общината, като имаше сериозен интерес от граждани и представители на неправителстевни организации.

Както НДТ вече писа, общината подготвя предпроектно проучване за устойчив градски транспорт по проект „Бъдеще за Добрич", което включва анализ на сегашното положение по отношение на градския транспорт в града, нова транспортна схема, анализ - разходи - ползи на три вида превозни средства - тролейбуси, автобуси, електробуси с цел да се избере най - доброто от гледна точка на новите необходимости и бъдещи разходи.

Тодор Анастасов от Института за транспортни изследвания представи анализ на съществуващите сега транспортни услуги. Отчита се дублиране на автобусни линии, на тролейбусни линии, както и на линии, изпълнявани от автобуси и тролейбуси. В същото време има необхванати с обществен транспорт зони, липсва достъп до големи търговски обекти, промишлена зона. Но, от друга страна, е осигурен транспорт до детски градини, училища, обществени услуги, забележителностите на града.

Предлага се седемте тролейбусните линии да се редуцират до три, но като покриват същите територии с по-голяма честота на превоза. Друго предложение е за редуциране и на автобусни линии, а при необходимост да се направи нова линия.

На публичното обсъждане гражданите настояха да се осигури транспорт за живеещите в квартал „Дружба”, който да ги свързва с болница, с градски гробища, с квартал „Балик” и като цяло настояха да се подобри транспортното обслужване в квартала. Поискано бе да има разписания на спирките, да се осигури автобус, който да отива поне три пъти на ден до Дома за стари хора. Освен това, гражданите настояха през лятото градският транспорт да се движи до по-късни часове, както и за автобусна линия, която да обслужва пристигащите с влак вечерта. Табелите на автобуси и тролейбуси да бъдат с по-едри букви, за да могат да ги виждат и хора с увредено зрение, бе поискано също на публичното обсъждане. НДТ

 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИТЕ С ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ В ТРАНСПОРТНАТА СХЕМА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди