изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:32 EEST
Ексклузивно в БЛИЦ: Депутат от 41-ото НС подготвял терористична организация?    
НовиниПрезидентски съветник обвинен, че помага на ексченге да събира за ГЕРБ пари от проституция, дрога и трафик на хора

Сигнали до президента Росен Плевнелиев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в периода му на вътрешен министър са отклонени в девета глуха, въпреки че съдържат свидетелства за потресаващи престъпления от страна на хора, близки до управляващите, разкриха източници на БЛИЦ, гравитиращи около легия "Антимафия". Организацията на Григор Здравков и Петър Якимов е изпратила материалите до държавния глава и вицепремиера в началото на годината, но до този момент никой не се е произнесъл официално съдържанието им.Документите съдържат сведения за евентуална незаконна търговия на леко стрелково оръжие, пластични експлозиви и... "подготовка на бъдеща терористична организация от високопоставен депутат, гравитиращ около ГЕРБ"! Данните сочат, че престъпната дейност се генерира в Благоевградско. Оттам идва и информация, свързваща двете страни на столичния бул. "Дондуков" - 1 и 2, с организираната престъпност!

Според изложеното в сигнала бившият антимафиот Мирослав Писов, от името на ГЕРБ и на Цветан Цветанов, усвоява схеми за купуване на гласове за предстоящите тогава парламентарни избори, както и събира пари от проституция, наркоразпространение и трафик на хора. Нашумелият покрай случая "Чората" експолицай вършеел из Благоевградско "под прякото наблюдение на Стоимен Стоименов - съветник по национална сигурност на Президента на Републиката".

Източниците на БЛИЦ, запознати с входирания в Президентството и в МВР сигнал, твърдят, че от легия "Антимафия" са предупредили писмено Цветан Цветанов за възможността преките доказателства по двата случая да бъдат тълкувани изцяло във вреда на ГЕРБ. Това е и причината, поради която на тогавашния вътрешен министър са предложени два варианта да се запознае със събраните материали - чрез лична среща - официална или не, или чрез затворен в плик хартиен или електронен носител, който да бъде предаден на посочено от Цветанов лице.

Повече от четири месеца, след като от МВР потвърждават, че са получили сигнала, отговор от силовото ведомство няма. През това време представителите на легия "Антимафия" са запознали със скандалните материали посолствата на българските партньори от НАТО и Европейския съюз и са събрали нова серия от доказателства за престъпни действия на високопоставени личности през последните четири години.

Очаква се "легионерите" да проговорят в понеделник сутринта. Тогава в "Гореща точка" по TV7 ще гостува Григор Здравков. БЛИЦ научи, че председателят на легия "Антимафия" ще изнесе шокиращи данни за "частната ГДБОП", имената на нейните създатели и начините, по които шефове от истинската ГДБОП са покривали сигнали за престъпления на лица, свързани пряко и косвено с ГЕРБ.

Петко ТРАЯНЧЕВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Ексклузивно в БЛИЦ: Депутат от 41-ото НС подготвял терористична организация? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди