изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:49 EEST
Спечелил не търси 590 милиона щатски долара    
Любопитно

Единствената печеливша квитанция с правилно отбелязаните числа от лотарията Пауърбол /Powerball/в САЩ е била продадена на 18 май в супермаркет в градчето Зефърхилс в щата Флорида. Засега никой не я е поискал.



"Малък е нашият град и всеки тук познава всеки, а и в повечето случаи си знаем и финансовото състояние. Трудно е да се запази тайна в този град, а това е една от най-големите тайни от много дълго време насам", каза за АП Дейв Уолтърс, репортер в местния вестник Зефърхилс нюз /Zephyrhills News/.

В града живеят 13,3 хиляди души.

Обикновено притежателите на многомилионни печалби в САЩ уреждат финансовите си дела с помощта на юристи, преди да се появят публично. Но според условията на лотарията те трябва да разкрият самоличността си, за да могат да получат печалбата.

В Зефърхилс се разпространяват слухове. Според една от теориите човекът, купил печелившия билет е забравил за него и не подозира, че е станал победител. Подозрението паднало и върху служителите в супермаркета и върху тези, които неочаквано отсъствали от работа. "Ако някой се разболее от грип и не дойде на работа, всички започват да мислят, че именно той е с печалбата от лотарията. Ако си вземете отпуска – също ставате заподозрян", отбелязва Уолтърс.

"Чух толкова много слухове по улиците на града: че е жена на 23 – 26 години или някой, който е забравил билета в джоба и после е изпрал дрехите си или, че билетът е изгубен и победителят дори не знае, че е спечелил", казва Марш, собственичка на магазин за дрехи в Зефърхилс.

Победителят може да вземе сумата, но съществено орязана, еднократно до 18 юли. Ако я предпочита цялата, но на равни вноски в продължение на много години, има време до 18 ноември. / www.bgnes.com.

 


Сходни връзки

Спечелил не търси 590 милиона щатски долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди