изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:36 EEST
Генова и Трифонова - безкомпромисни на турнира в Албена    
СпортНа перлените плажове в Албена се проведе ежегодния турнир по плажен тенис за наградите на VISION, съобщават от пресцентъра на курорта. Традиционният турнир по плажен тенис, който се провежда в края на май и началото на юни бе втория международен турнир за сезона по плажен тенис, който бе организиран от СК "Плажен Тенис България", КК „Албена” и БФТ.

Двойки от Италия, България и Русия за поредна година предложиха изключителен спектакъл за гостите на комплекса както и за публиката дошла специално за събитието в комплекса.

3 (1)2 (1)1 (1)5 (1)

Първият ден на мъжния турнир започна точно в 10 ч. при разкошно време, добро настроение и много музика. Първата фаза на турнира премина без изненади и до четвъртфиналите достигнаха най-изявените български и чуждестранни двойки. Първият четвъртфинал противопостави поставените под номер 1 в схемата Гуадагини/Такалити срещу българо-италианската двойка Табов/Ортолани, където Станислав Табов и неговия италиански партньор отстъпиха с 6/2 6/2 на фаворитите за титлата в Албена. Другата българо-италианска двойка Фоната/Ненчев - поставени под номер 2 в схемата, безпроблемно отстраниха Боюклиев/Велчев с 6/1 6/0. Чисто българския четвъртфинал Симеонов/Николов и Грозданов/Михайлов направиха изкючителен спектакъл, като с победа се поздравиха по-опитните състезатели Симеонов/Николов. В последния четвъртфинал Нацев/Аргиров изпуснаха възможността да се класират на полуфиналите като с неубедителна игра загубиха от поставените под номер 3 в основната схема Паджела/Иносенте с резултат от 6/7(4) 6/4 10/5.

При жените старта на надпреварата предложи изненади. Поставените под номер 1 Арсова/Митева отстъпиха на  непоставения италиански тандем Балдини/Лоли с 6/3 5/7 10/3, а талантливата двойка от Добрич Божилова/Дянкова от Генова/Трифонова с резултат 6/1 6/3. За полуфиналите в неделя се класираха още младите надежди Дакова/Йовчева, както и поставените под номер 3 в схемата Узунова/Симеонова.

Заключителният ден на турнира предложи мачове от много високо ниво. При мъжете Фонтана/Ненчев се класираха за финала с резултат от 6/1 6/0 срещу Николов/Симеонов, както и първите поставени Гуадагини/Такалити отстраниха безпроблемно Паджела/Иносенте с 6/2 6/2. При жените победи и класиране за финала постигнаха Генова/Трифонова, както и италианската двойка Балдини/Лоли. Големият финал при мъжете бе с българско участие, където Росен Ненчев и неговия партньор Лука Фоната се изправиха срещу шампиона от миналата година Алесандро Гуадагини и Алесандро Такалити. Опитът на италианците помогна на Гуадагини и Такалите да завоюват титлата в Албена с 6/2 6/4, като за втора поред година титлата от турнира отива при „адзурите”.

Женският финал предложи много емоции за публиката. Едни срещу други се изправиха Екатерина Генова/Вергиния Трифонова и Балдини/Лоли. Българките направиха един изключителен мач, като невероятните защити на Генова и убедително нападение на Трифонова вдигнаха публиката на крака. Генова и Трифнова триумфираха, като дадоха само един гейм на опонентите си 6/1 6/0

При смесените двойки радост на публиката донесоха Георги Николов и Елена Узунова от Варна, които достигнаха до финала като отстраниха на полуфинала двойката от Италия Гуадагини/Лоли с резултат от 6/2 6/2, но не успяха да завоюват титлата и загубиха на финала от Такалити/Балдини с 6/2 6/3.

Само след броени дни на игрищата по плажен тенис в Албена (пред хотел „Калиопа”) ще се проведе отново турнир по плажен тенис с награден фонд от 5000 евро, осигурени от „Албена” АД, като за него са подали заявки едни от най-силни състезатели в света от който 10 двойки от Италия, 3 от Русия, Сан Марино, Венецуела, оствов Реуньон и Франция.

 

 

 


Сходни връзки

Генова и Трифонова - безкомпромисни на турнира в Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди