изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:27 EEST
Чистка в столичните районни управления!    
Ред и сигурностСлед свалянето на началника на СДВР Валери Йорданов на дневен ред са шефовете в няколко полицейски управления. Източници на БЛИЦ разкриха, че днес е царяла масова паника сред началниците в районните. Сред тях се носели слухове, че новият МВР началник Цветлин Йовчев е подготвил чистка наред.Първи падна началникът на Трето районно управление Валентин Симеонов.

Рано сутринта той не е знаел, че ще бъде сменен. Уволнен е в последния момент. Смяната му също се свързва с разследване за контрабандна търговия с цигари на Женския пазар под носа на полицията. Официално това е и причината за смяната на Валери Йорданов.

Източници на БЛИЦ обаче разкриват, че двамата отдавна са били на мушката на Цветлин Йовчев. Тези, които работят отдавна в МВР, знаят, че той не хранеше особено добри чувства към шефа на СДВР и смяната му е била подготвяна отдавна. Така стоят нещата и с началника на Трето Валентин Симеонов. Преди да дойде на работа в районното управление, той бе началник на звено автокражби към СДВР. Докато бе шеф на Трето, срещу него бяха пускани няколко доноса, че всъщност той е босът на автоапашите. Негови връзки с криминалния контингент обаче така и не бяха доказани.

Валентин Бучински, началникът на Четвърто също предстои да бъде сменен, поне според днешните слухове за рокади в МВР. Обвиненията към него са, че разкриваемостта на престъпления в неговото районно не е сред най-добрите. Бучински също е свързван с автокражбите. В миналото той отговаря за грабежите в СДВР.

Сред нарочените за смяна е и шефът на Осмо районно управление Евгени Игнатов. Той се смята за една от кадровите грешки на Валери Йорданов, докато е началник на СДВР. Срещу него са подавани многобройни сигнали за корупция. Негови подчинени се оплакваха, че употребява алкохол. Според един от сигналите той е вдигнал огромна къща, за която нямал доказани доходи. Вместо да бъде уволнен, е взето компромисно решение да бъде преместен като началник на Осмо районно управление.

Комисар Николай Бонев – началникът на Девето районно управление в “Люлин”, също е спряган като една от вероятните жертви на прочистването в МВР. Той идва от полицията в Плевен. Набелязан е заради обвинения в корупция и няколко анонимни жалби до МВР, че е свързан с престъпни структури, разпространяващи наркотици. Николай Бонев бе назначен за шеф на едно от най-проветривите полицейски управления, след като предишният началник Спас Иванов бе назначен за директор на столичния инспекторат.

Мария НИКОЛАЕВА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Чистка в столичните районни управления! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди