изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:51 EEST
Димчо Михалевски: Закриваме „Слънчев бряг“ АД    
ТуризъмДружеството ще престане да съществува до няколко месеца, а инфраструктурата ще бъде прехвърлена на Община Несебър. Мандатоносителят БСП остава с категоричната си нагласа да закрие „Слънчев бряг“ АД. Това заяви пред журналисти в Бургас депутатът Димчо Михалевски. Това бе един от ангажименти му поети в предизборната кампания, когато той определи дружеството за „партийна хранилка“.

„По отношение на „Слънчев бряг“ АД категорично остава моят ангажимент, че ние ще искаме ликвидация на държавното дружество. Това е ясен знак, че искаме да повишим качеството на туристическия продукт. Наясно съм, че ще има отпор спрямо това действие, но това не променя нашето намерение.“, заяви Михалевски. По думите му изключително бързо ще трябва да се направи нова организация и среща със собствениците на хотели и с Община Несебър, за да се уточни точния статут след ликвидацията на дружеството. „Нужно е да се гарантира, че по този начин действително ще повишим качеството на туристическия продукт. Много е важно и да се прекратят и възможностите ликвидирайки дружеството някой да започне да прави същите дейности, които то е правило. Това не е в интерес нито на туристите, нито на хотелиерите.“, каза пред “Флагман” депутатът.

Михалевски каза още, че вече е запознал министъра на икономиката Драгомир Стойнев, но както уточни правителството е все още на четири дни работа и се изисква малко време, за да се стартира процедурата. Ликвидацията ще се случи до няколко месеца, зарече се Михалевски.

„Всеки запознат с материята знае, че ликвидацията на едно дружество е сериозен икономически процес. Освен мажоритарния собственик – държавата, в Слънчев бряг АД има около 4000 частни акционери, които трябва да бъдат обезщетени. Въпросът е как ще се отрази подобен процес за българския туризъм. Аз смятам, че ликвидацията на „Слънчев бряг” АД ще е пагубна за туризма”, коментира изпълнителният директор на дружеството Златко Димитров.

На 7-ми юни Слънчев бряг АД организира официално откриване на новия туристически сезон. Събитието ще е в петък в 20.00. На специално поставена сцена пред хотел Кубан, певци и артисти ще забавляват гостите на комплекса. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Димчо Михалевски: Закриваме „Слънчев бряг“ АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди