изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:40 EET
Китай подписа договор с "Винпром Пещера"    
КитайНай-голямата държавна компания в Азия ще внася 3 г. вина от серията Domaine Peshtera, които спечелиха златните ритони на “Винария”

“Винпром Пещера” подписа договор за износ на вина в Китай. Той е за три години, а стойността му е за 5 млн. долара. Сделката, парафирана от изпълнителния директор Иван Папазов, бе черешката на тортата на проведения българо-китайски бизнес форум в хотел “Хилтън” вчера под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката и Българската търговско-промишлена палата. Той събра 60 български и 15 крупни фирми от Китай, водени от министъра на търговията Бао Лин.
Китайската делегация избра и първия си български партньор - лидерът в търсенето и предлагането на високоалкохолни напитки и вина “Винпром Пещера”. Впечатляващото е, че договорът се подписва със Sinochem Plastics - най-голямата държавна компания в Китай с инвестиции в 26 индустрии. Sinochem Plastics е сред първите 50 компании по печалба в света за 2010 г.
Китайците подсказаха за значимостта на търговското споразумение с “Винпром Пещера”, тъй като парафирането му стана пред погледа на техния министър на търговията Бао Лин. От китайска страна договора подписа Уилям Ян - зам. изпълнителен шеф на интегрираната търговска дирекция на Sinochem Plastics Cо.
Договорът с “Винпром Пещера” е част от полагането на дългосрочни двустранни търговски взаимоотношения между двете страни. Според него дъщерното дружество Wine River Trading на китайската компания ще внесе за 3 години вина от серията Domaine Peshtera за 5 милиона долара.
В момента Китай е най-големият пазар на алкохолни напитки, а Wine River Trading е най-големият вносител на вина в народната република с огромна дистрибуторска мрежа и собствена верига от магазини.
До финализиране на търговските преговори се стигна, след като експерти от Sinochem Plastics остават впечатлени от вината на “Винпром Пещера”, които родната компания представи на изложението Hong Kong Internataional Wine and Spirits Fair през 2011 г. Партньорството между двете мощни компании е скрепено с първия износ на 170 000 бутилки, които “Пещера” изнесе в Китай миналата година. Експортът съвпадна и с трофеите, които вината от серията Domaine Peshtera спечелиха през 2012 г. - златни медали от най-престижните в света винени конкурси в Париж, Лондон, Сан Франциско, Берлин.
Това нареди виното сред основните приоритети на “Винпром Пещера” и през 2012 г. компанията откри в град Съединение най-голямата и технологично най-модерната изба на Балканите
с капацитет от 14 млн. литра. С нови 3000 декара компанията увеличи собствените си масиви на 20 000 дка първокачествени лозя. Това е отговорът на проспериращата българска компания на призива за увеличение на двустранния търговски оборот.
Успехът на подобна стратегия на “Винпром Пещера” бе предизвестен
след индикациите за стимул на търговията между България и Китай. Нещо повече - Пекин заяви, че ще подкрепи взаимното отваряне на пазарите от Централна и Източна Европа с инвестиции от порядъка на 120 млрд. долара. Сегашният стокообмен на ЕС с Китай възлиза на 434 млрд. евро, което нареди Китай като основен източник на внос и втори за износ на европейски стоки. Нашият стокообмен с азиатските страни за миналата година е за 5 млрд. щатски долара, а само с Китай - за над 1,7 млрд. долара. http://www.24chasa.bg
 


Сходни връзки

Китай подписа договор с "Винпром Пещера" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди