изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:32 EEST
ПЪРВИ СЛУЧАЙ НА РАЗСИНОВЯВАНЕ В ДОБРИЧ    
Общество

За първи случай на разсиновяване в Добрич съобщи Веселин Гочев, който е в.и.д. директор на регионалната дирекция „Социално подпомагане”. След като около два месеца детето е било осиновено, тя е поискала да го върне. Момиченцето вече е настанено в институция.



Детето е на около две годинки, без заболявания. Жената, която го е осиновила, е с висше образование, работи на стабилна позиция, обясни  Гочев. То е живяло при нея около два месеца, след което осиновителката обяснила, че иска да върне детето обратно, тъй като я нервирало и не можела да гледа дете и куче. Сега момиченцето е настанено в социална институция и ще се търсят нови осиновители. Жената не е подала все още заявление да бъде заличена от регистрите на кандидат-осиновителите.

Към края на април в регионалния регистър за осиновявания са вписани 36 семейства, които кандидатстват да осиновят дете. 98 са вписаните деца, които могат да бъдат осиновени. Само през април са вписани 4 новородени бебета, изоставени от родителите си. От включените в регистъра деца 42 са здрави, а 56 са с различни заболявания, сочат данните на дирекцията.

През април областният съвет по осиновяванията е провел пет заседания, на които е определил кандидати за осиновяване на три деца. НДТ

 


Сходни връзки

ПЪРВИ СЛУЧАЙ НА РАЗСИНОВЯВАНЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди