изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:38 EEST
БСП категорични: Токът няма да поскъпва    
ПарламентДнес с г-жа Мая Манолова внесохме проект за промяна на Закона за политическите партии, който има за цел депутатите, напускащи парламентарните групи, да не ползват субсидия. Това каза на пресконференция зам.-председателят на Парламентарната група на БСП Янаки Стоилов.

В следващите дни ще изготвим закон за допълнение на Закона за насърчаване на заетостта. Тази мярка ще има за цел по-специално да намали младежката безработица. Предвиждаме създаването на гаранционен фонд, от който да се изплащат заплатите на работниците, в случай, че работодателят изпадне в несъстоятелност. Предвижда се увеличаване на семейните помощи за деца. Цели се да бъде разширен и кръгът на семействата, които да получават тези помощи. Това най-вероятно ще стане в началото на следващия бюджетен период, уточни Стоилов.
 
Подготвяме закон за изменение и допълнение на Кодекса за социалното осигуряване, с цел хората да могат да се пенсионират съобразно годините, които са изработили. В земеделието поехме редица ангажименти. Една от мерките, които ще предприемем, е въвеждане на минимален размер на рентата, която трябва да бъде изплатена на собствениците на земя, съобщи социалистът. Поемаме твърд ангажимент цените на електроенергията да не бъдат увеличавани. Методите, с които ще стане това, се уточняват, заяви Янаки Стоилов.
 
По отношение на доходите социалистът каза, че БСП ще работи за това хората да имат заплати и пенсии, с които могат да водят нормален живот. За гражданите с най-ниски доходи се предвиждат помощи, с които те да покриват нуждите си.
 
В отговор на въпрос Янаки Стоилов посочи, че БСП е против отпадането на мораториума върху добив на шистов газ по метода фракинг, ако е доказано, че това вреди на природата. Той уточни, че казусът ще бъде дискутиран в парламента.
 
По повод нашумялата тема с изучаването на майчин език в училищата, Дора Янкова посочи, че категоричната позиция на БСП е тези езици да бъдат изучавани като свободно избираеми предмети, а не като задължително избираеми. Училището е българско, основният език е български, каза тя.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

БСП категорични: Токът няма да поскъпва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди