изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:35 EEST
ИЗБИРАТ НАЙ-ДОБРЕ ПОЧИСТЕНИТЕ СЕЛА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Екология

Приключи прегледът по пролетното хигиенизиране и почистване на населените места от община Добричка, съобщи заместник-кметът Тошко Петков, който е председател на комисията, посетила всички 68 села от общината.



Прегледът е традиционен и се провежда вече над 20 години. Класирането е в две категории – кметства и кметски наместничества. Констатациите на комисията тази година са, че има населени места, където са извършени всички планирани дейности, почистени са улиците и районите около обществени обекти в цялото село, Има и селища, където са успели да почистят само в централната част на селото. Целта на инициативата е тя да е от полза на максимален брой жители на общината, посочи Тошко Петков. Кметовете и кметските наместници са споделили, че населението трудно се включва в почистването на селото, като се счита, че това е задължение на кметството. Прегледът е показал също, че там, където е била закупена техника – косачки, моторни триони и други, ефектът е значително по-добър. Някои от кметствата са купили техника от паричните награди, които са получавали при прегледа от предходни години, или от отчисленията от 30 процента, които получават от отдаването на общински имоти.

Най-добре представилите се населени места ще бъдат отличени с парични награди, флагчета и грамоти. Това ще стане в навечерието на празника на общината на 29 юни.

НДТ

 


Сходни връзки

ИЗБИРАТ НАЙ-ДОБРЕ ПОЧИСТЕНИТЕ СЕЛА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди