изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2019-10-17 @ 19:21 EEST
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори    
ПарламентСофия. Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори. „Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим вие от тази трибуна всеки ден да ни провокирате и унижавате, да си правите комисии без кворум”, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


ГЕРБ, която е избрана от хората, над 1 милион души, когато ни давате квалификации от тук, няма да го позволим. Останете си тук, работете си трите партии, хората са казали - пилците се броят на есен”, заяви Борисов.
„Понеже вчера прочетох интервю на Богомил Манчев, който каза още една лъжа. Той казва, че централата „Белене” струва 20 милиарда лева, а вие се скъсахте да говорите, че е 4 милиарда лева. Чувам, че ще връщате държавата назад по отношение на тютюнопушенето”, каза лидерът на ГЕРБ.
С какво право партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да излизат, да издават присъди, да обиждат, да се държат арогантно, да предлагат неща, които никога не ги е имало в този парламент – комисии, които без кворум да работят. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов от името на парламентарната група. Имах нужда да обмисля нещата, които се случват тези дни в парламента, да обмисля защо Миков и Бисеров вчера оставиха Сидеров да идва, да обижда, да идва между редовете в нашата парламентарна група и да провокира инциденти. Мълчаливото съгласие, каза още Борисов. Във всеки друг парламент такова поведение щеше да бъде санкционирано, каза Борисов. Сега, когато сте зависими от тях, не го направихте. Вие се държите тук, като все едно сте спечелили изборите.
„Партията победител се казва ГЕРБ и вие сте го признали. След като се чувствате толкова силни, провеждате политика на диктатура в държавата, вие сте по-големи калинки”, добави Бойко Борисов.
Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. Ще се срещаме с хората, така, както в предишния парламент „Атака” каза – ние напускаме парламента, отиваме при хората, каза Борисов. И ние ще бъдем в парламента, ще срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив. Те всеки ден казват по едно отстъпление, една лъжа. И за Закона за тютюнопушенето, и за АЕЦ „Белене”, каза Борисов.
Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари. Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. Сега един месец те тръбяха, че щели да събират повече приходи. При нас в пъти повече сме събирали пари – данъчните и митниците, отколкото по времето на Орешарски, каза още Бойко Борисов. „Освен това, му напомням, че когато ние взехме властта, той самият каза, че над половин милиард е дупката в хазната. Авансово беше взел парите от „Лукойл”, които ние върнахме още веднага като дойдохме. Те излъгаха, че са изгорили цигарите, но 160 милиона върнахме – пари, които те не бяха платили. Ето ви 800 милиона”, добави Борисов.
„Ние искаме нови избори и се надяваме Конституционният съд да реши правилно. Каквото реши – ще го приемем”, каза още той.
В новия правилник предлагат в комисиите, които винаги са работили с кворум, да работят без кворум. С една дума – дали имаме участници или не – техният глас нито се чува, нито се зачита. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос кои от мерките, които правителството предлага, ще подкрепят, Борисов каза: „Тези мерки минаха – за майчинските и за детските на първо четене. Имат си кворум, Миков на 15-та секунда спира гласуването, за да са по 66-67 души кворум. Сега „Атака” няма да има какво да говорят кой кого подкрепял, да останат и да си ги подкрепят”.
„Те с нас, първата политическа сила, как се държат. Вчера Волен Сидеров какво правеше пред моята банка? Защо той влезе между редовете, какво провокираше – някой да го удари и да станем същите маскари като тях”, попита Борисов.
Нормално е първата политическа сила да има председател на парламента. Това просто е избор на народа, това не е наша прищявка. Нормално е първата политическа сила да има повече председателски места в комисиите. Народът е избрал това. Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос при какви компромиси от страна на БСП, ДПС и „Атака” от ГЕРБ биха се върнали в пленарна зала. „Откъде-накъде партия, три пъти по-малка от нас, каквато е ДПС, ще доминира правителство и ще доминира парламент? Това ли избраха българите”, попита Борисов.
„Кой е в опозиция? Първата политическа сила е в опозиция? Не сме, разбира се. Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава”, заяви Бойко Борисов.
В коментар, че народът не им е отредил достатъчно гласове, Борисов каза: „Народът не отреди и на БСП, нито на ДПС”.
Аз градях България. Аз направих магистрали, мостове. Сега Орешарски наготово за последно ще открие и „Струма”, и „Тракия”, и Дунав мост, и „Хемус”. Да видим след него следващият какво ще има оставено да открие. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. За над 210-215 милиона са купували правителствени самолети, те ще ми правят сметка къде съм пътувал да откривам и защо съм летял, каза Борисов. „Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него. Защо купиха самолети тогава – два еърбъса? Защото комисионната, за която говорят, е 10 милиона долара, която са взели Станишев и компания. Защо не искат това да е в комисията? То е по същото време. Ние плащахме самолетите. Защо в комисията за Отряд 28 не влиза и това? Ето ви диктатура – политически неудобните ще ги мачкаме, а нашите далавери ще замитаме”, добави Борисов.
„Ние сме в парламента, по цял ден ще ги критикуваме”, каза още той.
На въпрос докога ГЕРБ няма да влизат в пленарна зала, Бойко Борисов заяви: „Докато се държат като преди 9 септември или след 9 септември – вече не знам, като диктатори, които унижават първата политическа сила. Ние не сме тук в лично качество. Тук са ни изпратили хората и те са гласували най-много за нас”.
„Поведението им няма да се промени, защото те искат да наложат диктатура, затова първо пипат службите, създават си органи за репресия, поголовна чистка на всички качествени хора. Сега и Теменужка е дошла от Агенцията за държавна финансова инспекция, която е един перфектен специалист, тази, която ги изобличи и за „Хохегер”, и за АЕЦ „Белене”. Те я махат веднага”, коментира Борисов.
Той каза, че БСП, ДПС и „Атака” не са склонни към извинения. „Аз три пъти им подавах ръка да дойдат и да работим в това тежко време заедно. Какво направиха – държат се все едно са спечелили изборите, но те загубиха изборите от ГЕРБ. Откъде-накъде ще ми държат менторски тон като победители, за това, че им позволихме и сме диалогични, искаме да има мир”, попита Борисов.
Яница ТАНЕВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори | 12 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-06 @ 15:18 EEST
ЩОМ КАТО НЯМА ДА ХОДЯТ НА РАБОТА ДА СЕ ВРЪЩАТ В ДОБРИЧ,НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛА ДВЕТЕ ЧЕНГЕТА ДА МИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ?
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-06 @ 15:52 EEST

В крайна сметка и той вече не знае какво иска?Щеше уж да бъде конструктивна опозиция ,сега друго му дойде на акъла/дето го няма/?

 

ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-06 @ 19:15 EEST
А вие си затворете мръсните плювалници ,защото миришат на тоалетна...А сидеров,станишев и местан си го просят .../те са дребни душици,затова имената им трябва да се пишат с малки имена/ 
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 08:57 EEST

Е, тези с малките имена управляват България и за резил на герб, ще им изкарат лайнарниците наяве. Банда некадърници, разбрали  вече, че са извън парламента. Та те и за това са го напуснали.

ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 09:08 EEST
Градял България-на тоя мушморок няма ли кой да му каже, че е абсолютен простак. Щеше да управлява,само ако беше си довършил работата с бюлетините. Спорен е въпроса как точно постигнаха резултата си, чакаме прокуратурата, а той като не ще да стои в парламента-да ходи да сее картофи. С това може и да се справи. 
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 09:37 EEST
ще ги има новите избори на кукуво лято вече.Да ходи където си иска, мръсник мафиот!!! Какво очаквате от един пожарникар?????  Строял магистрали,строял молове,строял незнам си какво. Нали му виждаме магистралите,кърпежи, а моловете не те хранят! И да не забравим че България не е само София!!!!!!!!!
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-09 @ 07:59 EEST
Боже! Как злобата от парламента се пренесе в редовите комунисти, сидеровите глупаци и   тям подобни, които се правят, че за забравили поразиите на тройната коалиция!
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-13 @ 06:26 EEST
Ще ги има изборите наесен!Ще има референдум за забрана на комунистическата партия /БСП/,етническата ДПС и фашистката партия на Сидеров.Отровихте въздуха с присъствието си...Какво нахалство ,какво безочие.Скоро,ама много скоро Божиите изчадия станишев,сидеров,местан и орешарски ще дават отчет  пред  народа за гнусотиите ,които правят в момента!
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-13 @ 08:52 EEST
Taka е,но преди това ще има доста гербери в пандиза!
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-13 @ 20:22 EEST

Чули какво каза  адвокат Марковси?Щом сересето е незаконно по него не се образува наказателно производство.Хамстера  използва този трик с   незаконните подслушвания с предизборна цел.Истина е,че ДПС изнасили БСП за министерски постове и областни управители.Скоро кабинета Орешарски ще катастрофира ,защото докато карат колата гледат само в огледалото за обратно виждане/Плевналиев им го  каза/.От каквато и гледна точка да се погледне си е ИЗНАСИЛВАНЕ....Явно на  БСП и харесва?????

Марковки каза още,че депутат може на набие друг депутат и не  могат да го съдят.И си мисля защо Бойко не хвъри по един бой и на тимата /Станишев,Сидеров и Местан/

П.С.  На Сидеров бой не му трябва ,той и без бой е убит .Достатъчно е   Бойко да го хване с една ръка за коланчето и да го повдигне-съвсем за кратко ,докато напълни гащите на лъскавото костюмче.

ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-17 @ 08:05 EEST
Ахмед Доган е за бой!
ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори
Автор: Anonymous да 2013-06-17 @ 10:10 EEST
Това е като оня виц: "Защо биете евреите?" - "Ами те са си виновни по принцип!"
Чеп за зеле не става от нашите националисти. Щото тръгват като тигри, пък винаги ги бият. Както казваше Дядо Иван: "Първо аху-иху, пък после тихо..." 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2019 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди