изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:59 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 38-годишен, разследван за кражба на животни    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената 38-годишния Милен П. Г. от гр. Добрич мярка за неотклонение задържане под стража.

 Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 срещу 11 май 2013 г . в с. Плачи дол, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел 6 броя крави, маркирани с ушни марки, от владението на жител на селото, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. В резултат на проведените от служители на Второ Районно управление „Полиция” – Добрич, следствени и оперативно - издирвателни мероприятия, откраднатите животни са били открити на 29.05.2013 г. в село във Варненска област.

На 30.05.2013 г. Милен Г. е бил привлечен като обвиняем, а на 31.05.2013 г. Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Той обжалва пред въззивния съд определението за задържането му. Неговият адвокат посочи, че то е необосновано и неправилно по отношение на това, че съществува реална опасност подзащитният му да се укрие или да извърши друго деяние. Защитникът уточни, че срещу Милен Г. не се водели висящи дела и той е реабилитиран. Липсвали и доказателства за опасност да повлияе на хода на разследването. В последната си дума задържаният помоли за по-лека мярка за неотклонение, предвид семейните му задължения.

Според представителя на Окръжна прокуратура – Добрич, жалбата е неоснователна. Събраните от разследването доказателства сочели по недвусмислен начин авторството на 38-годишния на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът обърна внимание на направения от първоинстанционния съд извод за наличие на реална опасност Милен Г. да се укрие или да извърши друго деяние.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с материалите по делото и взе предвид изразените от страните становища, остави без уважение жалбата на 38-годишния. Актът на въззивния съд е окончателен.

06.06.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд


 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 38-годишен, разследван за кражба на животни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди