изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:55 EEST
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация    
Политика

Това е продължение на една линия на деструкция, която обаче издава усещане за отчаяние. Така председателят на ДПС Лютви Местан коментира днешното поведение в Народното събрание на депутатите от ГЕРБ и техния лидер, предаде репортер на БГНЕС.



"Изглежда, че Бойко Борисов продължава да си мисли, че при положение, че има най-много на брой народни представители, трябва да продължава да управлява. Още след като станаха ясни резултатите от вота на 12 май, аз имах възможност да му кажа, че съгласно Конституцията статутът на първа политическа сила не осигурява никому право да управлява. Правото за управление се гарантира или от самостоятелно мнозинство, или когато няма такова, от политическо съгласие. По отношение на второто Борисов е тотално безсилен, защото се намира в тотална изолация.

Причината за изолацията, в която той се намира не трябва да се търси в останалите политически сили, а в него самия и в провалената му политика през последните 4 години, в това число и кадрова, защото той не може да прехвърля на никого факта, че създаде своя Франкенщайн", коментира Местан.

На въпрос дали отсъствието на ГЕРБ от пленарна зала ще доведе до проблем в работата на Народното събрание, председателят на ДПС, заяви: "Историята на българския парламентаризъм през последните 23 години показва, че не са били редки случаите на такива истерични прояви на парламентарно поведение като напускането на парламента. Никога подобно радикално решение не е принасяло полза нито за парламента като цяло, а още по-малко за политическата сила, която решава да напусне парламента".

"Борисов просто задълбочава още повече изолацията, в която и без това се намира. Съхраняването на остатъчната му легитимност минава през нормалното му поведение на председател на опозиционна партия. Ако не е в състояние да осъществи трансформацията от едноличен носител на властта в председател на една сериозна голяма опозиционна партия, ще тръгне по пътя на друга една трансформация, на превръщането на тази голяма опозиционна партия в партия от миманса на българската политика", заяви Местан.

"Вероятно в думите на Борисов, че пилците се броят на есен, трябва да четем мечтата му за нови парламентарни избори наесен. Такива избори не са необходими и дори бих казал, че едни нови избори след няколко месеца са изключително лош сценарий за България. Подобна оценка чухме и от президента Росен Плевнелиев", каза още председателят на ДПС.

Във връзка с думите на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев, че от балкона е видял депутат да гласува с чужда карта, Местан коментира: "Аз мисля, че мястото на една опозиция не е на балкона, а е в пленарна зала, но на тях не са им чужди наблюденията, слухтенето, подслушването, това е ГЕРБ". Самият той подчерта, че е напуснал пленарната зала, носейки картата си в себе си. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-06 @ 18:47 EEST
А ти защо не си траеш ,доносник мръсен,ако бедните хорица знаят за кого са гласували ще се обесят?
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-06 @ 19:37 EEST

ДОБРЕ Е,ЧЕ    БОРИСОВ   Е  . ИЗОЛИРАН   от серГей,манаф и фашист!

Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-06 @ 19:53 EEST
Вие от тройната  коалиция ще ядете мазната опашка,ако знаете какво означава това!Мръсна,агресивна и арогантна паплач -помия!Просите си шамарите!Ако вие нямате чест и достойнство другите имат и е редно да го защитят!
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 08:41 EEST
Все коалициите са ви виновни. Герб пропадат от некадърност и простотия. Крадци и мутряги. С нищо по-различни от другите. От двете злини, по-малката.
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 09:05 EEST

Държавните и общински служители да приберат портрета на диктатора Бойко,да не бъдат изненадани?

Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 11:09 EEST
Всеки който защитава Местан и ДПС да си хваща торбичката и в Турция.Тук е България дами и господа и няма да търпим някакви "р*з*ани к*арабини" да ни казват какво да правим в собственната ни държава.Искали те в Добрич Областен -ДПС ,ще стане ,но на куково лято.Ще видите на есен как ще си подвиете опашките барабар с пионката Сидеров...
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 15:45 EEST
До там ли я докарахме че комунистите да налагат фес за областен управител. НЯМА ЛИ ДОСТОЙНИ ХОРА В ДОБРИЧ? Този доносчик на ДС ли управлява България! Хайде на нови избори и да видим новата  тройна коалиция, да видим подлогата сидеров изобщо ще го има ли в парламента! Местан, комунистически доносчик срещу собствения си етнос, нямаш думата в БЪЛГАРИЯ! Мястото ти е в Анадола!
Местан: Борисов е тотално безсилен и в пълна изолация
Автор: Anonymous да 2013-06-07 @ 16:31 EEST

До там я докарахме ,да търпиш 3 години неграмотно ченге областен управител и тъпанари военни в община,пазари, тролейбусен транспорт ,вик, енерго,и т. н. ,народе до кога този мазохизъм и овчедушие?? 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди