изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:16 EEST
Добро ли е равенството в Прага за националите?    
СпортЧехия и Италия направиха равенство 0:0 в световна квалификация в група "В", в която е и България. Нашите национали почиват в този кръг, а до края на кампанията остават по четири двубоя за всички съперници (Дания играе с Армения на 11 юни - вторник). Промени ли се ситуацията след хикса в Прага между чехи и италианци и устройва ли нашите национали?


Далеч по-добре би било Италия да беше спечелила в Чехия, за да утежни допълнително положението на чехите. Ако "адзурите" бяха спечелили, Чехия остава да гостува на Италия през септември и при нов негативен развой, почти отпада от борбата за първите две места. Така в последния мач в София чехите нямаше за какво да играят. Сега обаче при равенството между Чехия и Италия групата се завързва изключително много. Италия, България, Чехия и Дания остават в битката за първите две места.

Оказва се, че скритият фаворит продължава да бъде Дания заради наглед лесната програма. Считаме, че "червеният динамит" във вторник ще се справи у дома с Армения. Тогава класирането придобива следния вид: 1.Италия 14 точки, 2.България - 10, 3.Дания - 9, 4.Чехия - 9. Ако приемем, че не загубим в Италия, т.е. стигнем до геройско равенство, а след това победим като гост Малта и Армения, стигаме до последния мач с Чехия. Дори и да го спечелим може да се окаже, че ще останем извън второто място, ако Дания се възползва от лесната си програма и бие наред.

Нека погледнем какво се случва при подобен развой - реми за нашите в Италия и три победи до края - 20 точки от 5 победи и 5 равенства. Ето положението на Дания - победа срещу Армения у дома, срещу Малта като гост, Армения навън и Малта у дома. Т.е. четири задължителни успеха на датчаните, които им носят 12 точки - общо 18. Ключов се оказва двубоят Дания - Италия, предпоследен - на 11 октомври. Ако Дания спечели, ни изхвърля 100 процента дори и от второто място, каквото и ние да направим (включваме реми в Италия. При наша победа на Апенините, нещата придобиват друго развитие). Оказва се, че който от Дания и България се представи по-добре срещу Италия, ще има предимство в крайното класиране. Дания обаче приема "адзурите" вкъщи, а ние гостуваме на Ботуша.

С други думи - трябва да се надяваме на няколко благоприятни варианта за нас. Или да победим Италия и до края да бием, което ще ни гарантира едно от първите две места. Или - да се молим Дания да сбърка някъде (задължително да не победи Италия, което ще ги остави зад нас при гореспоменатия сценарий за България - равен с Италия и три победи, включително над Чехия.) Другият вариант е Дания да сбърка някъде в четирите мача - с Армения и Малта (по два пъти).

Къде е Чехия в ситуацията? Ако Чехия загуби от Италия на 10 септември вероятно ще събере 15 точки преди последния мач с България в София. Тогава дори и успех на "Васил Левски" няма да устрои чехите за второто място.

11 юни 2013 година
21:15 часа, Дания - Армения

6 септември 2013 година
Чехия - Армения
Италия - България
Малта - Дания

10 септември 2013 година
Армения - Дания
Италия - Чехия
Малта - България

11 октомври 2013 година
Армения - България
Дания - Италия
Малта - Чехия

15 октомври 2013 година
България - Чехия
Дания - Малта
Италия - Армения

http://www.blitz.bg

КЛАСИРАНЕ

Отбор М П Р З
ГР
Точки
1.Италия 6 4 2 0 12 4 14
2.България 6 2 4 0 11 4 10
3.Чехия 6 2 3 1 6 4 9
4.Дания 5 1 3 1 6 5 6
5.Армения 5 1 0 4 2 8 3
6.Малта 6 1 0 5 2 13 3
 


Сходни връзки

Добро ли е равенството в Прага за националите? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди