изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:34 EEST
Кристалина Георгиева: Орешарски може да разчита на екипа ми    
Европейски съюзМинистър-председателят Пламен Орешарски и еврокомисар Кристалина Георгиева са обсъдили въпроси, свързани с многогодишната финансова рамка на ЕС и споразумението на България с ЕК за следващия програмен период.

Това съобщи премиерът след срещата в изявление за представителите на медиите. На разговорите са присъствали и вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова и министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

Имахме около час доста ползотворен разговор, посочи Орешарски. Получихме добри съвети- например как да префокусираме усилията по програми, чиито средства има риск да загубим, обсъдихме и въпроси, свързани с портфолиото на българския еврокомисар, каза премиерът.

Той отбеляза, че това е първата му среща с Кристалина Георгиева в качеството му на министър-председател.

Кристалина Георгиева каза, че на срещата са обсъдили най-важните въпроси в дневния ред на ЕК, които са и най-важните в дневния ред за България.

Говорихме за състоянието на преговорите за следващия бюджет на Европа и какви рискове носят, как България може да защити своя интерес и да ускори усвояването на средствата в рамките на сегашния период, посочи тя.

Георгиева отбеляза, че са обсъдили и наводненията в централна Европа.

Както досега, така и в бъдеще, Орешарски може да разчита на моя екип да работим заедно за българските граждани, които са част от нашето европейско семейство, заяви Кристалина Георгиева.


Тя посочи, че с Пламен Орешарски се познават повече от 30 години и уважава професионализма му, който се е доказал много пъти при решаването на трудни проблеми за България. Георгиева отбеляза, че въпросите, които са на дневен ред в Европа - конкурентоспособност, добра бизнес среда, инвестиции, възстановяване на растежа, борба с безработицата, поддръжка на социално най-слабите, са актуални и в България.

Вашият успех е най-важен за българските граждани, но той е важен и за Европа и естествено можете да разчитате на поддръжката на европейските институции във вашата работа, каза Кристалина Георгиева.


В тези трудни условия имаме нужда повече от всякога да оправдаем очакванията на хората, смята тя.

Аз не съм комисар за България, но аз съм комисарят от България, подчерта Кристалина Георгиева и посочи, че от нея се очаква в ЕК най-добре да познава проблемите на нашата страна и да съдейства да се взимат решения в интерес на всички европейци, в това число и на нейните сънародници.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Кристалина Георгиева: Орешарски може да разчита на екипа ми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди