изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-27 @ 02:06 EET
Окръжен съд – Добрич, постави под домашен арест 41-годишен добричлия и потвърди задържането под стража на сина му    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, измени наложената на 41-годишния Росен Ас. Н. мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест и потвърди задържането под стража на 22-годишния му син Асен Р. Ас.

Двамата са разследвани за това, че на 18.04.2013 г. в гр. Добрич, в съучастие по между си и с трето лице на 42 години, са причинили средна телесна повреда на добричлия, изразяваща се в счупване на лакътна кост на лява ръка. На 18.04.2013 г. в Добрич, тримата в съучастие, както и други, неустановени по делото лица, като съизвършители, са повредили противозаконно лек автомобил „Мерцедес”, собственост на пострадалото при първото деяние лице.

Росен Н. и Асен Ас., са били привлечени като обвиняеми по досъдебното производство на 20.04.2013 г. и Районен съд – Добрич, им е наложил най-строгата мярка за неотклонение. На 29.05.2013 г. първоинстанционният съд е отказал да уважи молбите им за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Те обжалват този съдебен акт пред Окръжен съд – Добрич.

Тримата адвокати на Росен Н. и Асен Ас., заявиха днес пред въззивния съд, че доказателствата по делото са събрани и това е основание за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Независимо от тежестта на престъплението, за което са привлечени да отговарят, нямало опасност двамата да се укрият или да извършат ново деяние. Те имат постоянен адрес и доброволно са се явили пред разследващия полицай. Адвокатите твърдят, че подзащитните им са отишли да изгладят конфликтна ситуация и Асен Ас. се намесил в нея, за да защити баща си.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира да бъде потвърдена мярката за неотклонение спрямо Росен Н. и Асен Ас., тъй като по делото не са представени доказателства за промяна в обстоятелствата, при които е наложено задържането им под стража. Прокурорът изтъкна, че те са извършили тежко умишлено престъпление против личността. Събраните по делото материали навеждали на обоснованото предположение, че те са сторили деянието, за което са привлечени да отговорят. Държавният обвинител оспори защитната версия, че Асен Ас. се е притекъл в защита на баща си и посочи, че срещу него се води и друго наказателно престъпление за подобно престъпление.

Окръжен съд – Добрич, като прецени представените по делото доказателства и заявените от страните становища, измени в домашен арест мярката за неотклонение, взета спрямо Росен Н. Съдът взе предвид, че срещу Асен Ас. е внесен обвинителен акт за подобно деяние, както и факта, че е напуснал страната след деянието, и намери за реална опасността той да се укрие, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. С този аргумент Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 22-годишния и постановения от Районен съд – Добрич, двумесечен срок, в който няма право отново да иска изменение на мярката за неотклонение.

Определенията на Окръжен съд – Добрич, по двете дела са окончателни.

10.06.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, постави под домашен арест 41-годишен добричлия и потвърди задържането под стража на сина му | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Окръжен съд – Добрич, постави под домашен арест 41-годишен добричлия и потвърди задържането под стража на сина му
Автор: Anonymous да 2013-06-11 @ 10:23 EEST

СОПОЛАНКОТО ПАК ОТЪРВА КОЖАТА.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди