изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:06 EEST
Тезджан Наимова изгърмя с допинг!    
Спорт Европейската шампионка Тезджан Наимова даде положителна допинг проба. Българска федерация лека атлетика (БФЛА) обяви, че временно спира състезателните й права. Причината е наличието на забранената субстанция "Дростанолон" в пробата на Тезджан, взета на 3 март 2013 година по време на Европейското в Гьотеборг в зала.


"А" и "Б" пробите на Наимова са показали наличието на забраненото вещество.

"Дростанолон" фигурира в списъка на забранените субстанции и методи за 2013 година на Световната антидопингова агенция (раздел С1 - Анаболни средства). Управителният съвет на БФЛА взе решение да наложи на Тезджан Наимова мярка "временно спиране на състезателните права" до окончателно изясняване на случая, в съответствие с правило 38:2 на Международната федерация по лека атлетика.

"Българска федерация лека атлетика има ясна и твърда политика за борба с допинга, която следваме от години. Съжалявам за случилото се с Тезджан и се надявам на разумно обяснение от нейна страна. Гарантирам, че всички процедури и нормативни документи ще бъдат спазени. Така както ще бъдат зачетени и правата на състезателката", заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Състезателката има право в 14-дневен срок да подаде молба за изслушване пред компетентния орган. Ако Наимова бъде призната за виновна за употреба на забранената субстанция "Дростанолон", то тогава тя ще трябва да върне спечеления златен медал на 60 метра на Евро 2013 в Гьотеборг. В този случай четвъртата в класирането Ивет Лалова ще получи бронзовото отличие. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Тезджан Наимова изгърмя с допинг! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди