изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:47 EET
Прокуратурата не видя проблем и в разговора между Борисов и Кокинов    
Ред и сигурностДържавното обвинение не видя никакъв проблем в скандалния разговор между Бойко Борисов и Николай Кокинов в Банкя. Това стана ясно от думите на говорителя на СГП Румяна Арнаудова. Беседата, в която дейно участие имаше и екс аграрният министър изтече анонимно до медиите в навечерието на изборите.

От направения запис става ясно, че бившият премиер и доскорошният софийски градски прокурор обсъждат делото на Мирослав Найденов и действията, които са били указани върху основния свидетел в процеса. Освен това Кокинов информира Борисов за резултатите от прокурорската проверка по сигнала на Сергей Станишев за незаконното подслушване в СДОТО.

Всъщност разговорът в Банкя бе проведен едва два-три часа преди главният прокурор Сотир Цацаров да обяви, че в СДОТО са създадени условия за незаконно подслушване.

След като разговорът между тримата, който бе доминиран от особено вулгарен език, стана публично достояние, прокуратурата се зае да проверява кой е направил записа и има ли данни за извършено престъпление срещу правосъдието от страна на Кокинов и Борисов.

Държавното обвинение обаче не е открило нищо смущаващо в диалога и не смята, че е той е съставомерен.

След като не е открила данни за образуване на дело срещу Кокинов и Борисов, градската прокуратурата е прехвърлила проверката за изнасянето на записа на районната прокуратура, от която компетентност била тази част от разследването.

Веднага след изнасянето на записа от обвинението съобщиха, че той не е направен в рамките на Закона за специалните разузнавателни средства и не е част от някакво разследване.

В Софийската районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Дотук прокурорското развитие на този случай сякаш е под индиго с това на записите на Борисов с Ваньо Танов.
Преди две години обвинителите не откриха никакви данни за престъпление в устното разпореждане на Борисов към Танов да изведе митничарите от пивоварната на покойния Мишо Бирата, „защото е му е обещал”. Не откриха и кой е изнесъл записа от ДАНС.

Единствената разлика в двата случая е в ръководството на прокуратурата и на пръв поглед коренно различния стил на Борис Велчев и Сотир Цацаров.

http://btvnews.bg

 


Сходни връзки

Прокуратурата не видя проблем и в разговора между Борисов и Кокинов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди