изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:47 EEST
Румънци изкупуват лоши вземания у нас за 6.5 млн. евро    
НовиниФондът за дялови инвестиции, който е с румънски капитали, Emerging Europe Accession Fund (EEAF), е придобил мажоритарен пакет от българската компания за изкупуване на лоши вземания “Фронтекс” с опция за достигане до 75%, показва справка в Търговския регистър. Фондът EEAF, който е регистриран в Холандия , се управлява от Axxess Capital.


По-голямата част от средствата по сделката за 6.5 млн. евро ще отидат за придобиване на пакети от лоши вземания на банки, телеком оператори, застрахователи и ютилити дружества, се казва в съобщение на компанията “Фронтекс”.

Новият изпълнителен директор на “Фронтекс” е румънката Изабела Якоб. Тя е работила повече от 6 години като изпълнителен директор и член на директорския борд на KRUK International Румъния. Румънската компания е част от групата KRUK SA – една от най-големите компании на пазара на изкупуване и управление на вземания в Централна и Източна Европа.

Председател на директорския борд на “Фронтекс” остава Христо Илиев.

“Политиката на “Ей Джи Кепитал” е да създава и развива успешни компании, като в много от тях работим с международни партньори”, коментира Христо Илиев, председател на съвета на директорите на холдинга. Той посочи, че целта е да се превърнат в лидер както в събирането, така и в изкупуването на лоши вземания на българския пазар.

Въпреки че “Ей Джи Кепитал” остава миноритарен собственик с 25% дружеството ще има право на вето по редица въпроси, сред които одобрение на годишния бюджет и дългосрочните бизнес планове на дружеството, одобрение на заеми и дългови инструменти, при продажба или преобразуване на дружеството.

“Фронтекс Интернешънъл” е създадена от “Ей Джи Кепитал” през 2009 г. Компанията обслужва голяма част от банките у нас, всички телеком оператори и редица застрахователни и ютилити дружества.

През 2012 г. “Фронтекс” постави началото и на ново направление в дейността си - изкупуване на портфейли от вземания, като към момента на сделката компанията работи по портфейли на стойност над 3.2 млн. евро.

За “Фронтекс” работят 120 души, като компанията разполага със своя разработена CRM система, която е интегрирана с кол център платформа на CISCO.  http://www.mediapool.bg
 


Сходни връзки

Румънци изкупуват лоши вземания у нас за 6.5 млн. евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди