изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:58 EEST
БСП дава комисията за борба с корупцията на ”Атака”    
ПолитикаПредседателят на БСП Сергей Станишев смята, че има основания "Атака" да получи парламентарната комисия за борба с корупцията. Той декларира, че ще си даде имунитета, ако му го поискат.

"Атака" иска комисията за борба с корупцията - защо не?", каза Станишев в отговор на въпрос на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, предаде БТА.
 
Партията на Волен Сидеров можела да поеме тази комисия, защото не е била пряко в управлението и нямала какво да покрие.
 Преди дни от "Атака" обявиха, че лидерът им Волен Сидеров ще оглави комисията, ако им бъде дадена.
 
По-рано днес Сидеров заяви, че Цветан Цветанов е поръчал Мишо Бирата да бъде убит. От ГЕРБ обявиха, че ще го съдят за клевета.
 
Станишев каза още, че е разочарован от поведението на евродепутатите от ГЕРБ, които открито лъгали и заблуждавали Европейския парламент за участието на националистите в новото правителство.

В изказване пред ЕП Моника Панайотова от ГЕРБ/ЕНП заяви, че "новата коалиция в България, режисирана от председателя на ПЕС (Станишев), е формирана с подкрепата на крайно-националистическа партия – „Атака”.

"Това е лъжа, единственото правителство в историята на България, което е имало подкрепата на "Атака", е това на Бойко Борисов", заяви Станишев.

Записът от Банкя
 
По повод мнението на прокуратурата, че в разговора между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов те не са извършили престъпление, Станишев коментира, че е малко изненадан.

Той разбирал, че единствено незаконен е начинът, по който е извършен записът, но според юристи на левицата в него има данни за престъпление,  търговия с влияние и възпрепятстване на правосъдието.

Имунитетът на Станишев
 
Попитан дали бил дал доброволно имунитета си, Станишев каза, че винаги е на разположение на закона и няма да се бави и един ден.

"В предишния парламент по моя инициатива си дадох имунитета и сега имам намерение при постъпване на подобно искане от прокуратурата, тъй като разследването и делото не са приключили, незабавно да действам по същия начин", посочи той.

Според публикации в медиите е възможно прокуратурата да поиска имунитета му заради делото срещу него за изчезването на 7 секретни документа от деловодството на Министерския съвет. Миналата година то бе върнато за трети път от съда.

Информацията бе потвърдена от говорителя на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова пред в. "Сега".  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП дава комисията за борба с корупцията на ”Атака” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди