изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:49 EET
АНСАМБЪЛ "КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА" СЕ ГОТВИ ЗА ФЕСТИВАЛ В ПОЛША    
КултураДецата от детския фолклорен танцов ансамбъл "Калинка Вълчева" се трудиха упорито през цялата година и сега им предстои нейният вълнуващ финал. Изявите им през май и юни увенчават огромните усилия и упоритост на малчуганите, на младата им ръководителка Нели Денева и на нейната всеотдайна помощничка Елена Енчева, съобщиха от община Тервел.

В края на май ансамбълът грабна наградите от XII национален конкурс за сюжетни и тематични танци "Децата на България танцуват", който се организира от община Разград. Той получи наградата за изпълнение, а на Нурай Хабиб бе присъдена учредената през тази година награда на името на основателя на конкурса Косьо Рангелов. По този повод разградските медии отбелязаха "... Заслужи я най-атрактивният танцьор. Осемгодишният Нурай Хабиб – възпитаник на школата на Нели Денева, бе искрено изненадан, че получи персонална награда, но пък два часа преди това показа не само на двамата батковци с него на сцената в камерния танц „Игра на конче“, но и на всички в залата, как се играе добруджански ръченик. "
Работата на ансамбъла продължава с подготовка на традиционния годишен концерт, а в края на юни малките танцьори ще отпътуват за Полша, за да участват в международен фолклорен фестивал.

Обществеността подкрепя работата на ансамбъла, подобаващо отношение към младите танцьори има и общината. Освен финансирането на пътуването до Полша, тя зарадва танцьорите преди важните за тях изяви с нови носии.  Костюмите са изработени в Пловдив от ЕТ "Българско везмо" и се отличават с богато орнаментиране и майсторска изработка. В тазгодишните изяви младежите ще красят сцените с новите си тракийски мъжки и женски носии. За разширяване на дейността на ансамбъла са доставени и сценични костюми за поставяне на танц " Руски цигански романс", който танцьорите ще разучават през следващата година. НДТ

 


Сходни връзки

АНСАМБЪЛ "КАЛИНКА ВЪЛЧЕВА" СЕ ГОТВИ ЗА ФЕСТИВАЛ В ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди