изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:06 EET
Наложиха подписка на Цветан Цветанов    
Ред и сигурност

На Цветан Цветанов е повдигнато обвинение и му е наложена мярка "подписка". Разпитът му приключи в Софийска градска прокуратура.



Пред журналисти адвокат Менко Менков каза, че на Цветанов са му повдигнали обвинение, но не за незаконно подслушване.

Към момента остава неясно какво е обвинението, което е повдигнала прокуратурата, тъй като след излизането на двамата, те си тръгнаха и журналистите ги гонеха по стълбите.

На Цветанов му е наложена мярка „подписка", потвърди адвокат Менков. "Не ни бяха предоставени никакви материали от досъдебното производство, включително и никакво доказателство въз основа на което на подзащитния ми е повдигнато обвинение, не можем да гадаем какво има в делото".

Доказателствата трябва да са по досъдебното производство и да ни бъдат предоставени, обясни Менков.

„Моят подзащитен е невинен. Ако решат да ни дадат материалите по делото трябва да ни уведомят. Нарушават правата ни, но няма какво повече да направим. Разпитът беше проведен в качеството на обвиняем", обясни Менков.

Цветан Цветанов обясни, че по право ще се въздържи да дава обяснения в досъдебното производство. „Когато ми се предявява обвинение, моят защитник трябва да се запознае с всички материали по делото", обясни Цветанов.

„Направил съм личен избор мой защитник да бъде адвокат Менко Менков", допълни той.

По-рано съдия от Софийския градски съд отказа да разпитва Цветан Цветанов, след като стана ясно, че той е сам, без останалите обвиняеми.

Това се случи около 10:55 ч. в сградата на Съдебната палата, където бившият вътрешен министър беше доведен от сградата на Специализираната прокуратура, за да бъде разпитан.

"Прокурорите ни чакат. Съдията прекрати производството. Не са призовани другите обвиняеми и техните защитници" , каза само адвокат Менко Менко.

Адвокатът на Цветанов заяви още, че и те не зная защо ги разкарват по този начин.

"Чувствам се специален", каза ексшефът на МВР.

Минути след като бе влязъл в Специализираната прокуратура Цветанов я напусна заедно с Менко Менков, който му е адвокат. Двамата отидоха в Софийска градска прокуратура. Той не даде обяснения пред журналистите защо е бил прехвърлен, след като по предварителната информация трябваше да бъде разпитан именно от спецпрокурорите. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Наложиха подписка на Цветан Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди