изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:12 EEST
ПЪРВИТЕ КРАЛИЦИ НА КРАСОТАТА    
Мис & МистърМного малки момичета мечтаят да станат принцеси. И докато за едни тази мечта с годините избледнява и остава само приятен спомен, други се доближават до нея и дори я сбъдват. Част от малките принцеси, които порастват заедно с мечтите си, са тези, които печелят конкурсите за красота и стават Мис. Те са съвременните принцеси, чийто живот изглежда като и понякога наистина се превръща в красива приказка. Предлагаме ви да се докоснете до историята на първите момичета, короновани като кралици на красотата. Имало едно време...

Първата Мис
Годината е далечната 1909. Събитието се развива в Берлинското кабаре „Promenade”. Според скандинавски репортер момичетата са укривани, за да не станат достояние на широката общественост. На събитието присъстват само мъже в смокинги и жени в шикозни дълги рокли. Победителка е 18-годишната мулатка Берта. Единствената известна информация за нея е, че е родена в Гуаделупе и получава награден фонд от 5 000 франка. Историята на конкурси за красота по поречието на река Рейн е дълга повече от 90 години. Най-активните участнички в първите конкурси са красавици от Германия, Белгия и САЩ.

Първата Мис Америка – Маргарет Гордман

Първата Мис Америка
На 8 септември 1921 г. е коронована първата Мис Америка – Маргарет Гордман. Тя е едва на 16 години, родена във Вашингтон. Интересно е, че това е световният дебют, при който момиче дефилира полуголо на сцена, облечено само по бански костюм. Наградата не е нито много пари, нито скъпи бижута. Мис Америка получава стипендия за колеж в размер на 50 000 долара. В това отношение конкурсът се превръща в най-големия източник на стипендии и надежда за качествено образование за младите амбиции.

Първата Мис Свят – Кики Хакансон

Първата Мис Свят
Мис Свят е най-старият интернационален конкурс. Днес се е утвърдил и като най-престижния. Първото му издание се провежда през 1951 в Лондон. Печели го 22-годишната шведка Кики Хакансон. Тя е единствената победителка, която дефилира по бикини по време на ритуала по награждаването. Носи титлата си цели 475 дни (почти 16 месеца), с което става не само първата, но и най-дълго коронованата ”Мис Свят”.

Първата чернокожа Мис Америка – Ванеса Уилямс

Първата Мис България
През 1967 г. и в София се провежда първият конкурс „Мис България”. Призът получава актрисата Бранимира Антонова. Тогава тя е едва на 14 години. Майка й се опитва да я разубеди преди конкурса, но въпреки това тя се явява и печели. Наградата е един букет. Не успява да замине и за „Мис Свят”, тъй като държавата не покрива разходите й за транспорт, престой, фризъор, гримьор и др. След нея конкурсът спира да се провежда до 1989 г. Въпреки това тя не се отказва от конкурсите за красота. На следващата година се явява и печели първо място на „Мис Фестивал”. Зад гърба си има 3 брака, а днес я разпознаваме от филмите „Мъже в командировка”, „Бягство в Ропотамо”, „Приключенията на Авахум Захаров”и др.

Безпорно най-известната Мис България досега е Евгения Калканджиева – собственик на модна агенция „Визаж”, която става 6-та в света на конкурса „Мис Свят”.

Първата Мис България – Бранимира АнтоноваПървата Мис България – Бранимира Антонова

Първата чернокожа Мис Америка – Ванеса Уилямс
Първата чернокожа Мис Америка е Ванеса Уилямс. Днес всички я разпознаваме от малкия екран в сералите ”Отчаяни съпруги” и ”Грозната Бети”, както и от много игрални филми, сред които „Танцувай с мен”. Зад гърба си тя има успешна кариера на модел, певица и актриса, но дали винаги кариерата й се е развивала толкова безоблачно?

През 1984 г. 21-годишната Ванеса преобръща историята на „Мис Америка”. За първи път чернокожо момиче печели титлата. Не след дълго в медиите избухва скандал. Ликът на младата мис се появява на корицата на известно мъжко еротично списание. Ванеса е принудена да върне титлата. Скандалът се задълбочава. Оказва се, че снимките са направени преди 2 години от фотограф, обещал на Ванеса да ги изтрие много преди периода „Мис Америка”. Списанието публикува голите й снимки без нейното знание и съгласие. Въпреки предателството и унижението Ванеса успява да се възроди като феникс в пепелта и да заслужи признанието за най-успялата Мис Америка.

Първата Мис България – Бранимира Антонова

Снимки:
1. Първата Мис Америка – Маргарет Гордман
Фото: http://photos.msn.com
2. Първата Мис Свят – Кики Хакансон
Фото: http://1951club.wordpress.com
3. Първата чернокожа Мис Америка – Ванеса Уилямс
Фото: http://thelavalizard.com
4. – 6. Първата Мис България – Бранимира Антонова
Фото: http://bittersweet-vogue.blogspot.com

http://www.fashion-lifestyle.bg/

 


Сходни връзки

ПЪРВИТЕ КРАЛИЦИ НА КРАСОТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди