изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:16 EEST
Предсмъртните писма на жената на Хитлер видяха бял свят    
История“Вече не вярвам в бог”, пише Ева Браун часове преди да се самоубие

В Германия бяха публикувани прощалните писма на любовницата на Адолф Хитлер – Ева Браун, написани няколко дни преди самоубийството на двойката, съобщи „Билд“. Посланията на Ева, която се омъжва за фюрера само 48 часа преди смъртта им, адресирани до приятелката й Герта Шнайдер, са намерили място в книгата „Жените на нацистите“ на Анна Мария Зигмунд – историк и експерт по проблемите на Третия райх.В изданията са показани копия на оригиналите, които са собственост на колекционер от САЩ. Зигмунд е категорична, че текстовете са автентични и Ева Браун собственоръчно е поправяла грешките в тях, заявила е писателката и пред „Дейли Мейл“.
Писмата са от периода 19-22 април, когато Червената армия влиза в Берлин, и демонстрират отчаянието на 33-годишната спътница на фашисткия лидер. В началото тя описва, че около нея падат бомби, но изразява и надежда, че „всичко ще се оправи“.

„Ще се сражаваме до последно, но се страхувам, че краят е все по-близо и по-близо“, впоследствие доверява Ева, подчертавайки, че въпреки това е щастлива, защото е редом с любимия си. Постепенно обаче вярата й отпада: „Не съм в състояние да разкажа колко страдам за фюрера. Не разбирам как можа да се случи всичко това. Вече не вярвам в Бог“, споделя тя.
Съдържанието на едно от последните писма гласи: „Поздрави всички мои приятели. Умирам така, както живях. За мен това не е трудно. Ти знаеш...“.

Ева Браун се запознава с Хитлер през 1929 г., когато е на 17 и работи като модел на фотографа на Национал-социалистическата партия Хенрих Хофман в Мюнхен. Оттогава двамата са неразделни, но официално оформят брака си едва в навечерието на самоубийството, извършено съвместно на 30 април 1945 г.

По-рано бяха публикувани необичайни снимки на Ева Браун, в които тя позира разголена или в различни карнавални костюми. На една от тях моделката е гримирана като чернокожа, а е знайно, че нацистите са смятали представителите на тази раса за „по-низши“. Въз основа на тези кадри много анализатори са приели, че Браун е била лекомислена.

Тя два пъти е правила опити за самоубийство, чувствайки, че не получава достатъчно внимание от възлюбения си, а след покушението над Хитлер от 20 юли 1944 г. заявява, че ще остане с него до смъртта си и спазва своето обещание, с което опровергава неласкавото мнение на някои експерти за нея. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Предсмъртните писма на жената на Хитлер видяха бял свят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди