изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:23 EEST
Четирима от Сандански умряха след лъчетерапия в Индия    
Новини34-годишната Гина Терзийска, шивачка от Сандански и майка на 2 деца, беше върната в ковчег от Делхи след лъчетерапия. Преди 2 години младата жена заболява от рак на белите дробове. След две операции в софийска клиника и по съвета на лекари преди десетина дни Гина заминава на лъчетерапия в клиника в Индия.

Гина Терзийска обаче не издържа на лечението и почива на 2 юни. Ковчегът с тялото на бившата шивачка пристига в Сандански късно вечерта на 5 юни. Починалата оставя две деца сирачета – момиче на 7 години и момче на 4 години, пише "Монитор".

Другите трима санданчани, починали от 3 години насам след лъчетерапия в Индия, са Кирил Голчев ­ на 62 години, и по-младите Васил ­ на 32, и Илиян ­ на 31. „Трябва да се знае истината за починалите санданчани в Индия”, коментира близка на 62-годишния ресторантьор Кирил Голчев, починал през месец май. Според нея болницата в град Банголор е много модерна и е специализирана само в процедурите за лъчетерапия на ракови заболявания.

„Истинската причина за кончината на свекър ми е фатално късното ни заминаване за Индия.” „Около година, след като му намериха рака на стомаха, го лекувахме в Сандански. В индийската болница се съгласиха, но на наш риск, а контактите проведохме по интернет”, обясни жената. Близките на всеки поемат сами разноските по самолетните билети на пациента и на придружителите му, както и хотелските разноски на придружаващите и на преводача. На самата болница се плащат 3000 долара за 30 процедури, нищо повече. На близките на Голчев даже не искали да им вземат пари, изхождайки от лошия край. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Четирима от Сандански умряха след лъчетерапия в Индия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди