изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:35 EET
30-годишна от с. Карапелит остава под домашен арест заради участие в измама на турски гражданин    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 30-годишната Янка Ат. М. от с. Карапелит, община Добричка, област Добрич мярка за неотклонение домашен арест.



 

Тя е разследвана по обвинение за това, че в периода април 2011 г. – до януари 2013 г., при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у гражданин на Република Турция и с това му причинила имотна вреда в големи размери на стойност 141 719 EUR.

На 14.03.2013 г. Районен съд – Добрич, е наложил на Янка М. мярка за неотклонение задържане под стража, която Окръжен съд – Добрич, измени на 22.03.2013 г. в домашен арест. Сега тя обжалва пред въззивния съд отказа на първоинстанционния съд да измени в по-лека мярката й за неотклонение.

Адвокатът й представи днес доказателства, че семейството на Янка М. е ангажирано с отглеждане на трайни насаждения. Защитникът пледира, че тя стриктно изпълнява мярката за неотклонение домашен арест, но така не може да се труди и да осигури препитание на децата си, нито да се грижи пълноценно за тях. Обърнато бе внимание, че 30-годишната е дала обяснения по делото, срещу нея не се водят други наказателни производства и има добри характеристични данни. С тези аргументи адвокатът пледира, че не е налице опасност Янка М. да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокатът помоли да й бъде определена мярка за неотклонение подписка. 

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, коментира искането като неоснователно. Прокурорът заяви, че от събраните по делото материали се налага изводът, че тя е участвала в особено тежка измама. Според него представеният договор за отглеждане на трайни насаждения, не обосновава ангажимента на семейството й. Предвид тежестта на извършеното престъпление, доказателствата по делото, начина на извършване на престъплението и данните за личността на Янка М., държавният обвинител смята, че не са налице основания за изменение на мярката за неотклонение. Той поиска съдът да потвърди определението на първоинстанционния съд, включително с дадения 2-месечен срок, в който обвиняемата няма право отново да обжалва мярката за процесуална принуда.

Окръжен съд – Добрич, след като взе предвид събраните по делото и представените в съдебното заседание доказателства, както и становищата и възраженията на страните, счете жалбата неоснователна и потвърди постановената на Янка М. мярка за неотклонение задържане под стража.

Актът на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

 

12.06.2013 г.                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

30-годишна от с. Карапелит остава под домашен арест заради участие в измама на турски гражданин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди