изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:12 EEST
34-годишен от Шабла остава в ареста, заради закана за убийство    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 34-годишния Иван Г. Ст. от гр. Шабла. Той е разследван за това, че на 07.06.2013 г. в гр. Шабла се е заканил с убийство на свой съгражданин, насочвайки срещу него нож и казвайки му, че ще го заколи, убие, запали, и това заканване е възбудило у пострадалия основателен страх за осъществяването му.



Адвокатът на Иван Ст. помоли съда мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека. Той посочи, че събраните доказателства не обосновават по категоричен начин авторство на подзащитния му на деянието. Самият той се обадил на телефон 112, за да съобщи, че са му били отправени заплахи, и това според адвоката доказва невинността му. Защитникът добави, че 34-годишният  трябва да се грижи за семейството си.

Прокурорът се противопостави на искането, тъй като била налице реална опасност Иван Ст. да се укрие или да  извърши друго деяние. Стореното е тежко умишлено престъпление против личността. Събраните доказателства еднозначно сочели, че деянието е извършено по посочения начин. 34-годишният има обременено съдебно минало. С поведението си той е провокирал сериозно напрежение в ромския квартал в Шабла, каза държавният обвинител.

Окръжен съд – Добрич, след като взе предвид представените по делото доказателства, и заявените от страните становища, прие жалбата за неоснователна и потвърди постановената на Иван Ст. мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

 

13.06.2013 г.                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

34-годишен от Шабла остава в ареста, заради закана за убийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди