изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:40 EET
Окръжен съд –Добрич, потвърди ареста на 23-годишен, разследван за причиняване на средна телесна повреда    
Ред и сигурност Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 23-годишния Георги Д. Д. от гр. Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван за това, че на 27.10.2012 г. в гр. Добрич, при условията на опасен рецидив, е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в

      сътресение на мозъка на добричлия, довела до изпадането му в безсъзнателно състояние за период около 10-15 мин., и е обусловила разстройство на здравето му, временно опасно за живота.

            Наказателното производство срещу Георги Д. е било временно спряно, след като не бил открит от органите на реда. След издирването му, на 06.06.2013 г. е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, а на 07.06.2013 г. Районен съд – Добрич, го е задържал под стража. Георги Д. обжалва пред въззивния съд определението, с което му е наложена мярката за неотклонение и моли тя да бъде изменена в по-лека.

            Адвокатът му пледира, че актът на първоинстанционният съд е неправилен и незаконосъобразен и помоли мярката за процесуална принуда да бъде изменена в по-лека. Според защитника, не е налице обосновано предположение за авторство на Георги Д. на деянието, за което е привлечен да отговаря. Липсвали също доказателства, че съществува опасност той да извърши друго деяние или да се укрие. Защитникът твърди, че след деянието младежът е започнал работа в друго населено място, затова е отсъствал от града, а не се е укривал от органите на реда. Той имал постоянното местожителство.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането, като изтъкна, че събраните в досъдебното производство доказателства обосновават авторството на Георги Д. на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко престъпление, което е извършено при условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условното му предсрочно освобождаване от затвора, където е изтърпявал наказание лишаване от свобода. Прокурорът посочи, че младежът има обременено съдебно минало и се е укрил от полицията. Тези обстоятелства водели към извода, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние.

            Като взе предвид становищата на страните и представените по делото доказателства, Окръжен съд – Добрич, потвърди определението на Районен съд – Добрич, за задържане под стража на Георги Д. Актът на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

 

13.06.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд –Добрич, потвърди ареста на 23-годишен, разследван за причиняване на средна телесна повреда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди