изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:50 EEST
Далавери лъснаха и около автомивката на 4-ти километър    
НовиниИзникнаха данни за нови далавери с общински терени. Този път казусът е свързан с автомивката на "4-ти километър". Преди дни депутатът Георги Кадиев, от Коалиция за България, извади докумивти, свързани с нарушения на търговците на пазара пред кино “Изток”. Става дума за павилиони, които имат значително по-голяма квадратура от тази в подписаните договори, както и продажба на стоки, за които нямат разрешение, незаконни рекламни елементи и навеси и други.

При павилионите договорът е удължен със 7 години. Това става в края на 2006 г., когато благословията си дава кметът Борисов. Днес неговата наследничка Йорданка Фандъкова не взима отношение по проблема, а общината продължава да губи пари.

Според Кадиев фирмата, която е сключила договор със СО – “Орлица Трейд”1, е близка до ярки представители на ГЕРБ, които в момента са народни представители.

Скандалът вече си има и продължение, защото отново е намесена фирма “Орлица Трейд”. Този път става въпрос за автомивката на колелото на 4-ти километър в района на същата община. Общинският терен е даден на ЕТ “Ванела”. По-късно теренът се преотстъпва незаконно на фирма РАВДА -ИН 2003. Оказва се, че собственик е един и същ, а той също така държи и “Орлица Трейд”, стопанисваща павилионите пред кино “Изток”.

И пак става дума за подобни нарушения - отново тройно по-голяма квадратура от заплащаната и съсипване на зелените площи извън определения им терен, незаконно преотдаване на общински имот, незаконни реклами, и не без значение - автомивка, която се намира в разрез с всякакви закони.

В закона за движение по пътищата е записано, че е абсолютно забранено да има мивки под работещ мост или естакада. Има и становище на екоорганизациите, според които водата, която се излива денонощно, може да подкопае основите на моста. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Далавери лъснаха и около автомивката на 4-ти километър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди