изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:10 EEST
Чиновник от Столична община "забърсал" 621 000 лв.    
НовиниУстановена е злоупотреба с общински средства в дирекция „Местни данъци и такси” в Столична община, седем служители са предложени за уволнение.

Преди няколко дни подадохме сигнал на Икономическа полиция за злоупотреба с общински средства в един от отделите ни, каза Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление “Финанси и стопанска дейност”. Сумата, която е отклонена от служител на общината, е в размер на 621 000 лв., уточни той.

За няколко месеца служителят е успял да проникне в системата и да присвои тази сума. Ясно е и кой му е дал достъп до системата, и кои лица не са упражнили контрол.

Разбрахме за злоупотребата по време на текущия контрол, който извършваме. Направи ни впечатление, че в един от отделите има прекалено много сформирани транзакции, и се направи проверка, за да се разбере - каква е причината. Оказа се, че има 2021 сформирани транзакции, което е доста над нормалното. Проследихме потока на парите и се оказа, че тези пари са присвоени”, каза Барбалов. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Чиновник от Столична община "забърсал" 621 000 лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди