изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:56 EEST
Делян Пеевски стана председател на ДАНС    
Парламент

Народните депутати избраха депутатът от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност", предаде репортер на БГНЕС. Народните представители избраха Пеевски за председател на ДАНС при прегласуване с гласуването на 204 депутати - 116 гласа "за", 87 "против" и 1 се въздържа. След гласуването Пеевски положи клетва.



"ДАНС вече ще работи, няма само да се говори", заяви на излизане от парламента новоизбраният председател на агенцията. Със сигурност няма да има разчистване на сметки, ще работя само за държавата и нейните граждани – ще го видите по действията ми, каза още Делян Пеевски.

С днешна дата в Държавен вестник е обнародван Законът за изменение и допълнение на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност". Предложението Пеевски да поеме ДАНС е на министър-председателя Пламен Орешарски, който го обяви от парламентарната трибуна.

Не мога да повярвам това, заяви Бойко Борисов, който излезе от пленарна зала заедно с депутатите от ПГ на ГЕРБ. Това е краят на столетницата, добави Борисов.

Вярвам, че всяко предложение на г-н Орешарски работи за хората и държавата, каза преди гласуването лидерът на социалистите Сергей Станишев. Престъпността, малка клика от върхушката на партия ГЕРБ, четири години оглавяваше всички сфери на обществения живот, което доведе до рязък спад на държавността, продължи той.

Протестите в края на зимата се основаваха на липса на усещане на доверие в институциите. Това правителство има и друга мисия, освен съживяване на икономиката и по-голяма социална защита на хората и тя е: възстановяване на демократичната държава. Само че този процес не е приключил, цялата власт продължава да се намира в ръцете на една групировка, има мащабен план за дестабилизиране на държавата от групировка, която четири години ограбваше държавата и всяваше страх сред хората, подчерта Станишев.

Целта бе да се продължи по старому. Когато днес се говорим за реванш - става ясно, че те не искат възстановяване на държавността. Трудните ситуации изискват нестандартни решения. Решението на министър-председателя не е стандартно, аз като министър-председател съм уволнявал г-н Пеевски, но съдът реши друго и го възстанови.

Реформата в този сектор трябва да продължи много по-цялостно, а не в интерес на една или друга политическа сила, смята Станишев. За мен е важно, че след като е приел да бъде номиниран за поста г-н Пеевски си е дал сметка за отговорността. Последните четири години срастването на държавата с мафията застрашава самите устои на държавата.

Но има ясно поети ангажименти от кандидата за този пост, че ще работи в съобразно закона в интерес на хората. Това ми дава основание да подкрепя кандидатурата, предложена от г-н Орешарски. Новото правителство има да свърши огромна по мащаб работа - за укрепване устоите на държавността, за по-голяма заетост, икономическо съживяване и укрепване на институциите. Не може да има доверие, ако някой краде в държавата и ограбва хората. Затова трябват сериозни мерки и аз заставам зад тази кандидатура, подчерта червеният лидер. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Делян Пеевски стана председател на ДАНС | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 12:31 EEST
Бандит след бандит майнольо, бандит след бандит.
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 15:06 EEST
А пък аз се надявах допоследно да изберат Делян Добрев. Той веднага щеше да издърпа ушите на Путин... Ама, ядец. :)))
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 15:28 EEST
Нещата в страната дерайлираха, а по -горе изразилият се глупак го избива на ирония, простак!
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 17:23 EEST
Наистина нещата в страната загрубяват с всеки изминал ден.Ще ни управляват ДПС-та и хора които имат нечисто минало/имам впредвид Делян Пеевски новият председател на ДАНС/.Търпи народе ти си свикнал да те газят.Чудя се до кога ще е така?Явно на всички ни харесва да ни управляват такива партии и лица готови на всичко само и само да са във властта...Орешарски ми се струва ще оплеска цялата държава ,както никой преди него...
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 18:08 EEST
Честито български народе! Вече България се управлява от фесове и техните слуги продажни българи. ДАНС, министерството на отбраната и др са подвластни  на доган, местани др. фесове.
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 18:44 EEST
В момента станишко гласува доверие на един простак да оглави ДАНС! Хора на барикадите, бдете!
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 18:52 EEST
Абе този станишев май говори едно и също при всички интервюта като папагал. Днес цял ден повтаря едно и също.  Срам за България.  Върви си!
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-14 @ 22:17 EEST
Хора БДЕТЕ!   Управляват ни антихристи-еврейче,фес и луд!
Делян Пеевски стана председател на ДАНС
Автор: Anonymous да 2013-06-15 @ 13:31 EEST
Бдете ,защото тези отидат ли си,идват мутрите,ченгетата и пожарникарите?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди