изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:07 EEST
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КЕМЕРОВО ПРОУЧВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ОТДИХ У НАС    
ТуризъмНа четиридневно посещение в България е делагация от град Кемерово, Русия. Тя е изпратена у нас от Губернатора на Кемеровска област Аман Тулеев и е вследствие на проведената през март тази година среща на губернатора с Бойко Коцев – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация. Тогава в срещата участваха и представители на българския бизнес, които са предложили реализиране на своята продукция.

На нея е било взето решение за създаване на българо-руско дружество на територията на Кемеревска област. Целта е да се помага, да има връзка с България. Бизнесмените са поискали да наложат туристическите продукти на страната ни.

В делегацията, която гостува у нас, са включени Артур Чепкасов, който е директор на дирекция „Образование” в Кемеровска област, Ирина Холкина е директор на губернаторския културен център за надарени деца, Елена Фирина е началник на отдел „Физкултура, спорт и младежка политика” на администрацията на Кемеровска област, а Елена Журавлева е зам.-директор на СДС – Тур /Сибирски делови съюз/, който притежава санаториуми и лагери. В делегацията участва и Петр Куруч, който е генерален директор на Кузбаската енергийна компания и се явява ръководител на Кемеровското регионално обществено дружество „Българо-руска община в Кузбасс”.

Домакин на делегацията е международната фестивална програма «Приятели на България» с управител Цветан Иванов, по чиято покана е у нас, а визатата съвпада и с началото на международния хоров фестивал «Маестро Захари Медникаров».

След срещата на посланик Бойко Коцев в Кемерска област и срещата с губернатора Аман Тулеев, на която са присъствали редица представители на българския бизнес, е взето решение да се съживят двустранните връзки между България и Русия, включително търговски, културни, спортни. По този повод делегацията от Кемерска област е тук, за да организира посещението и почивката на деца от Кемерска област в България. Втората задача е да се организира лечението и рехабилитацията на миньори от Кузбаския регион у нас, ако се намерят подходящи и изгодни условия.

 «Голям интерес представляват лечебните процедури, които се предлагат на територията на България, включително и лечебната кал», сподели за НДТ  Цветан Иванов. Очаква се руските гости да вземат със себе си образец от лечебната кал в района, която да изследват в родината си, за да се прецени доколко тя е подходяща за лечение на опорно-двигателния апарат на миньорите от Кузбаския район.

„На територията на Русия могат да се осигурят много възможности за лечение на миньорите и за отдих на деца и младежи. Това, което се прави, е акт на добра воля. С него се цели да се възстановят двустранните процеси и контакти”, обясни Цветан Иванов. И допълни, че е обсъждано провеждането и на Славянски фестивал в дните около 24 май.

Г-н Иванов подчерта, че делегацията е пристигнала у нас точно на 12 юни, когато се чества националният празник на Русия.

„Дойдохме по поръка на губернатора на Кемеровска област, за да видим базата за отдих, за престой на деца, младежи и миньори тук. Кузбасс е особен район, който произвежда 200 милиона тона въглища и обезпечава не само Русия, но и още 185 държави с метална руда. Губернаторът обръща много голямо внимание на хората в региона, а организираният детски отдих е приоритет”, каза Артур Чепкасов. Той допълни, че 100 процента от кузбаските деца отдъхват през лятото и то не само в Русия, но и в чужбина. При това отдихът им се осигурява не само от държавата, но и от спонсори, от бизнеса. От дълги години водим децата и извън страната, като досега са били в Гърция, ОАЕ, Египет, Тайланд и др. Отдавна се занимаваме с това, обясни Чепкасов.

Програмата на руските гости е започнала със запознаване с курорта Албена, вчера те посетиха Кранево, за днес са предвидени срещи с представители на курорта Албена и запознаване с възможностите, които курортът предоставя за културни и спортни прояви, но най-вече с услугите, които предлага Медицинският център в курорта, включително и новите му програми. Делегацията има срещи в град Бяла, където ще посети площадка, където би могло да се изгради база за отдих по същата програма, по която бившият кмет на Москва Юрий Лужков създаде такава в района на Камчия. Предстоят още срещи в района на комплекс «Бялата лагуна» и Балчик, както и в Добрич.                                         НДТ

 

 

 

Срещата на губернатора на Кемеровска област Аман Тулеев и Бойко Коцев – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация

 

Делегацията от Кемеровска област посети Кранево

 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КЕМЕРОВО ПРОУЧВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ОТДИХ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди