изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:06 EEST
Станишев: Пеевски беше политическа грешка    
Политика

Политическа грешка беше назначението на Пеевски. Това каза пред бТВ лидерът на БСП Сергей Станишев.



Той каза, че уважава протестите. Алтернативата е следната, хората, които протестират убеден съм голяма част от тях са искрено възмутени. Те нека се замислят какво искат. Ако има предсрочни избори, правителството се формира от президента, който в последните дни показа ясна политическа пристрастност. Той не се оказа прав. Той каза друго – че сваля доверие от правителството. Защо не свали доверие от Борисов, когато Плевнелиев беше министър, след това като президент. По времето на ГЕРБ се вършеха всички безобразия в държавата. Защо служебното правителство на Плевнелиев допусна тези лоши правила да се приложат по още по-лош начин от същите хора, които правиха предишните избори, запита Станишев.

Ако има предсрочни избори отново, това значи формиране на служебно правителство, което ще запази статуквото на ГЕРБ при същите правила, които бяха досега. Да, ние сме предвидили промени в Изборния кодекс. Трябва да има машинно гласуване. Така намалява рязко възможността за контролиран фалшифициран вот и всички тези безобразия, които ги гледаме през последните години. Ще настояваме това да се промени в парламента, подчерта лидерът на БСП. Той призова да се даде шанс на Орешарски. Станишев каза, че уважава всеки протест. "На око протестиращите пред МС са около 5000 души в момента. Зад двете партии, които застанаха зад правителството на Орешарски са над 1 300 000 души. Дестабилизацията на страната обслужва само Борисов и неговия сценарий", добави Станишев.

"Отиваме към върховенство на закона. Трябва да има правила за всеки. Остана неотговорено на много въпроси и за убийството през 2003 на Чакъра, който е бил разстрелян при операция на МВР и е възобновено разследването, защото България беше осъдена от ЕСПЧ. Не съм отмъстителен човек към никого. Но трябва да има ред и закон", коментира Станишев. Той заяви, че само законност може да даде гаранция, че ще започне бавно да се възстановява доверието в държавата. "В последните 4 години то беше абсолютно разрушено. Като скакалци се държаха управляващите. Цялата власт се концентрира в едни ръце, сега започва деконцентрация на тази власт и има огромна съпротива срещу това. Трябваше да видите реакцията на двамата ръководители на ГЕРБ, те бяха най-стреснати от назначението на Пеевски", каза Станишев.

Слава богу кръв при тези протести няма, добави лидерът на БСП. За това, че му искат оставката, Станишев каза, че знае каква отговорност носи и пред държавата, и пред хората, и пред членовете на неговата партия. "Знам, че волно или неволно част от хората, които казват: дайте сега да вземем главата на Станишев, не е тя проблемът, а, че това действие обективно ще обслужи интересите на Борисов. Аз винаги в годините съм бил главна пречка срещу всякаква форма на колаборация между БСП и ГЕРБ. Защото този модел е дълбоко порочен, той е престъпен. Тук няма никаква лична емоция към Борисов или Цветанов. Този начин е престъпен. Кой е престъпник може да каже само съдът в България", подчерта Станишев.

"Пеевски постъпи мъжки и много достойно. Водили сме разговор с него. Правителството веднага реагира на обществото, защото тези хора са важни за правителството, което има наистина автентичен мотив. И днес много хора казват, че Борисов е прекрасен. Никой ли не знае по какъв начин се е издигнал в икономическата йерархия, той е сигурно най-богатият човек в държавата. Никой ли не знае за Стопанска инвестиционна банка. Това е публичен въпрос. Не се ли знае, че Борисов е бил съдружник с Румен Николов –Пашата. Цветанов, който и днес дава оценки какъв експерт беше в МВР, когато стана министър и вицепремиер. Нека мерим с един аршин, аз съм за това маските да паднат", категоричен е Станишев.

Трябва да покажем, че работим в интерес на хората и на държавата, по това се работи и се прави. Предсрочни избори обслужват само статуквото на ГЕРБ и на задкулисните договорки и икономически интереси, подчерта още Станишев. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Станишев: Пеевски беше политическа грешка | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Станишев: Пеевски беше политическа грешка
Автор: Anonymous да 2013-06-17 @ 07:57 EEST
ОСТАВКА НА СТАНИШЕВ И ОРИШАРСКИ!
Станишев: Пеевски беше политическа грешка
Автор: Anonymous да 2013-06-17 @ 09:41 EEST
Ако Станишев се появи по някоя телевизия, няма защо да бъде слушан и гледан,защото повтаря едно и също при всички интервюта. Това вече е психически проблем и не е лошо да бъде освидетелстван от психиатър преди да бъде канен вече за интервюта. Станишев загроби БСП, и това е неговият успех!
Станишев: Пеевски беше политическа грешка
Автор: Anonymous да 2013-06-18 @ 22:56 EEST
Браво Станишев, изпълни си задачата, е.. майката на БСП .КОЛКО ТИ ПЛАТИХА враговете на БСП?СЕРГЕЙ ТИ СИ ЕВРЕЙЧЕ според еврейските закони/майка ти е еврейка/.Вие защо употребихте  хората от улицата през февруари?Сега ви се връща тъпкано и народа ви мрази БЕЗПЛАТНО! Давай си оставката,не се дърпай като преселец в ТКЗС!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди