изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:43 EEST
Лютви Местан: Г-н премиер, назначавайте бързо областните управители и заместник-министрите!    
ПолитикаДПС не се чувства като партия, която е в управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета „Орешарски“. Има опит за нагнетяване на усещането за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта. Това е мнението на председателя на ДПС Лютви Местан относно общественото напрежение в последните дни. В сутрешния блок на БНТ той коментира и спорните кандидатури за областни управители на Пловдив и Благоевград.

Относно твърдението, че Венцислав Каймаканов е номинация за областен управител на Пловдив на ДПС, е дълбоко некоректно. „Номинация е на Пламен Орешарски, която беше съгласувана с нас и ние дадохме своето съгласие на човек, който никога не е бил член на ДПС. Той не е и от нар. наша гражданска квота“, обясни Местан. Той посочи, че протестиращите не са манипулирани или изведени насила.

По въпроса за Муса Палев – номинирания за губернатор на Благоевград, Местан каза: „Един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце“. Той посочи, че Палев е изключително неконфликтен човек. Той самият се обърнал към лидера на ДПС с думите: „Г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Обществено опасно е, че за единствен мой недостатък се смята моето религиозно различие“.

„Допускам, че е на политическа основа и има за основа политическа и религиозното различие“, коментира Местан причините за недоволството на гражданите в областния град.

„Днес те са срещу кабинета „Орешарски“, утре те ще бъдат срещу новото българско правителство, когато и да се избере то“, смята той за националния протест. „Всяко правителство ще управлява в условия на протестите. Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани“, заяви Местан. „Въпросът е кой е по-особеният мотив, който стои зад анти ДПС настроенията“, допълва той.

„Направихме грешка със забавянето на областните управители и на заместник-министрите“, отчете председателят на ДПС и призова премиерът да приключи този процес. „Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!“, обърна се той към Орешарски. Според него много по-важни проблеми стоят пред страната и причините за евентуално етническо или религиозно противопоставяне трябва да бъдат елиминирани.

„Това управление има смисъл да стои на власт, докато е полезно за българското общество“, смята Местан. Той посочи, че статутът на Делян Пеевски в парламента ще се решава според Конституцията. „Според нас няма конституционен казус, свързан със статута на Делян Пеевски като народен представител. След гласуването на решение за отмяна на решение за избора на председател на ДАНС, този казус ще бъде окончателно приключен“, каза председателят на ДПС. „Този казус от гледна точка на Конституцията и от гледна точка на правото е приключен“, заяви той.

„Повече право на грешки този кабинет, и подкрепящите го партии, нямаме“, категоричен беше той.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Лютви Местан: Г-н премиер, назначавайте бързо областните управители и заместник-министрите! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Лютви Местан: Г-н премиер, назначавайте бързо областните управители и заместник-министрите!
Автор: Anonymous да 2013-06-18 @ 22:34 EEST
Много бързаш да си назначиш ибрикчиите   ...?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди