изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:24 EEST
Интрига за 100 000 лв за поста зам.-министър разклати земеделието    
КоментариНаправо да се не надяваме на какво интригантство и сплетничество сме способни, когато се появи празно място за власт. В това отношение българският гений явно е почти ненадминат.

Днес се пръкна странна информация в медийното пространство, че върви наддаване за зам.-министър на земеделието, при което мизата е надскочила 100 хил. лв., излезе на сайта Агро ТВ.
Първото, което се сещам да попитам е...

Колко пари, и кой ги даде тогава, за да бъде избран за министър на земеделието професор Греков - сигурно доста повече?

Второ - след като въобще тези дни не е сигурно дали правителството ще издържи на напъните на протестите, кои са тези браншове, които са готови сега да платят такъв размер пара за поста, или информацията е поредната "партенка", целяща да разбие съвсем бранша?

Трето - явно се прави опит отново да бъдат накиснати в казана с фекалиите и да бъдат оцапани, за да си мълчат.

Четвърто - защо Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/, за която се намеква, че единствена е способна да извади тези пари, не номинира досега за поста свой представител, когато вървеше нещо като бясна надпревара за това?

И пето - биха ли си позволили днес от НАЗ така да се изложат и да плюят на имиджа си, след като миналата седмица бяха поздравени от много места за позицията си и отвореното писмо до министъра, с което го призоваваха да оттегли офертата за номинации, защото браншът още не готов за това.
...

По този повод се обърнахме към председателя на УС на НАЗ Ангел Вукодинов, който днес е на заседание на разширен Управителн съвет на асоциацията във Вършец.
За "Български фермер" той отговори, че написаното за техен кандидат е глупост, с което организацията им няма намерение да се занимава, нито има в дневния ред подобна точка.

Според Вукодинов НАЗ държи на становището си земеделският министър да оттегли предложението за номиниране на зам.-министри, защото не е дошло времето за това. А дори и да дойде това време браншовите организации да предлагат, това ще трябва да стане в национален формат и на ротационен принцип от името на легитимните асоциации. Някои се опитват да поставят каруцата пред коня и да ни вкарат в интриги, заяви Вукодинов, според който не може с лека ръка разни асоциации да предлагат еднолични търговци за поста зам.-министър.

Явно пак се разиграва сценарий без да се знае кой стой на сцената и кой е зад кулисите, смятат зърнопроизводителите. Според тях, докато през юни трябваше да има почти ежеседмични дебати за ролята на българските фермерски асоциации при прилагането на Общата селскостопанска политика, защото това е тематика, фатално важна за фермерите и от която зависи бъдещият им бизнес, сега паксе плетат интриги.
Ангел Вукодинов напомни, че в последните години имаше сериозно разделение на секторите в земеделието. И занапред, ако няма легитимност на браншовите организации и единомислие, това ще доведе до ново разкъсване на и без това разединения сектор земеделие.

Според НАЗ първо трябва да се съставят критериите за легитимност на браншовите организации, след това да се признаят асоциации, които да представляват интересите на гилдиите в отделните браншове на земеделието и да се изгради една национална браншова структура - камара или асоциация, от всички отделни организации. И чак след като се измине този път, тогава ще може да се говори за излъчването на зам.-министър от браншовите организации.

Диана Ванчева

 http://www.bgfermer.bg

 


Сходни връзки

Интрига за 100 000 лв за поста зам.-министър разклати земеделието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди