изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:35 EEST
ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ    
Новини

Добрич ще се включи в Европейската седмица на устойчивата енергия. Инициативата на Европейската комисия тази година ще привлече граждани и институции под мотото "Една малка крачка с теб, един гигантски скок за Европа" в дните от 24 до 28 юни, съобщиха от клуб "Устойчиво развитие на гражданското общество", който е сред организаторите на проявите.



Това е инициатива на Европейската комисия, която е започната през 2006 година и се провежда ежегодно с участието на стотици организации и лица от страните на Европейския Съюз,  както и от други европейски страни. През настоящата година седмицата се провежда под мотото: „Една малка крачка от теб, един гигантски скок за Европа

Организаторите на тази проява целят пряко включване на гражданите на местно, регионално и национално равнище, чрез различни прояви и инициативи, в постигането на енергийните цели на обединена Европа.

В календара със събития на EUSEW България присъства с пет прояви, две от които се организират от Клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество“– в Русе и Добрич. Останалите 3 ще се проведат в София, Мездра и Мизия.

Основното събитие в Добрич е провеждането на семинар за туристическия бранш на тема: Енергоспестяващ транспорт в туризма. Семинарът има за цел да запознае участниците с модерни методи за транспорт в туристическите региони, които пестят енергия и намаляват замърсяванията на околната среда. Заедно с това те ще бъдат информирани за работата по проекта SEEMORE, постигнатите резултати и пакетите информация за туристи, разработени и отпечатани в процеса на изпълнение на проекта.

Семинарът ще се проведе на 24 юни от 13.00 до 18.00 часа в залата на Търговско-промишлена палата – Добрич. Обучението е безплатно и ще приключи с издаване на сертификат за участие.

Преди семинара, на велосипедната алея до Центъра за защита на природата и животните и пред самия Център, съвместно с общината ще бъдат организирани детски прояви. Целта е да се възстанови и оживи използването на велосипедната алея към Центъра за защита на природата и животните. Освен това, в Добрич ще бъде организирано и заседание на фокус-група по нов европейски проект – BUMP. Проектът е свързан с въвеждането на Планове за устойчива градска мобилност в градове с население от 40 до 350 хиляди жители. За участие във фокус-групата са поканени представители на Областна управа, общините Добрич, Балчик и Каварна, транспортни и пътно-строителни фирми, неправителствени организации. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди