изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:59 EEST
СТАРТИРА ЛЕТЕН КЛУБ "ИГРАЙ И УЧИ" В БИБЛИОТЕКАТА    
НовиниВъв вторник в регионална библиотека „Дора Габе” бе открит за поредна година летният детски клуб „Играй и учи”, в който се включват деца от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 г. Летният клуб се организира през дните вторник, сряда и четвъртък от 10 до 12 часа и продължава до края на месец август. Библиотечните специалисти от „Работа с деца” подготвят разнообразни прояви за малките си читатели.

Във вторник е ден за четене и рисуване по прочетеното, сряда предстоят забавни и образователни игри, а четвъртъците са определени за кинопрожекции. Участието в клуба е безплатно, единственото условие е децата, които го посещават да бъдат регистрирани като читатели на библиотеката. Таксата за регистрация за годината е 1.20 лв.

На своята първа среща в библиотеката децата направиха своеобразна екскурзия в културната институция, за да се запознаят с дейностите и услугите, които предлага за потребителите. Освен това участниците в клуба разгледаха богатия фонд, който притежават различните сектори. Особен интерес предизвика посещението в сектор Краезнание, където малчуганите научиха много нови неща за процеса на дигитализация, видяха вече дигитализирани краеведски документи – книги и пощенски картички и проявиха желание да посетят сектора отново през лятото.

След разходката участниците проведоха първото си занимание в интерактивния кабинет на библиотеката. Децата се запознаха и представиха един на друг с най-важното за себе си. Под формата на игра те направиха първата стъпка към сприятеляване. Освен помежду си децата се запознаха с част от най-атрактивните детски издания – енциклопедии с 3D очила, научно-популярни четива с увеличителни лупи, панорамни книги и др.

Представена бе националната инициатива на българския детски портал www.az-deteto.bg Забавното лятно четене. Всяко дете получи читателска карта от кампанията. Заниманията продължиха с танца „Зумба за деца”. Малчуганите танцуваха и много се забавляваха в първия ден на летния детски клуб „Играй и учи”. НДТ

 

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ЛЕТЕН КЛУБ "ИГРАЙ И УЧИ" В БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди