изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:28 EEST
КСНС започна със скандал и без медии    
Новини

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност започна без присъствие на медиите, предаде репортер на БГНЕС.



Така, за разлика от предишни заседания, когато президентът открива пред медиите с кратка реч, сега това не се случи. Заседанието, което ще обсъди актуалната политическа обстановка в страната и цялостната реформа в сектор "Сигурност" започна след 15-минутна пауза, която наложи скандалът, започнат от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Словесният спор поде лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който нападна Росен Плевнелиев заради информациите за участие в офшорни компании. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се включи в пререканието, на което Сидеров му каза, че и без това напуска и парламента, и всичко. Борисов му отговори, че потъпква цялата нация.

Сидеров отказа да уважава президента и да го изслуша. Той го обвини, че е "президент на ГЕРБ". Плевнелиев помоли Сидеров да се съобразява с реда на заседанието. В противен случай президентът заяви, че ще го помоли да напусне заседанието, но Сидеров категорично отказа. Борисов стана и напусна заседанието, след като Сидеров продължи да настоява президентът да отговаря на въпросите му.

Пред очите на нацията се прави опит за провал на КСНС, каза Росен Плевнелиев. Той помоли юристите да проверят процедурата по отстраняване на Волен Сидеров от заседанието на съвета. Президентът настоя Сидеров да заяви в декларация, че лидерът на "Атака" ще спазва реда на заседанието на КСНС, след което президентът обяви 15 минути пауза.

Борисов каза навън, че няма смисъл да присъства. Цветан Цветанов обаче остана на заседанието. Борисов коментира и други въпроси в коридорите на президентството: Стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" искат умишлено да паднат от власт, заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов обвини за скандала в началото на КСНС и БСП, и ДПС, които търпели Сидеров. След това той се върна на случая с назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Какво е нестандартното на г-н Пеевски срещу мен, попита той. След като тези три партии признаха изборите и отново ГЕРБ е първа политическа сила казаха, че с ГЕРБ трябва да се разправят нестандартно. Подготвили са сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият, заяви Борисов. Десет дни Станишев и Орешарски не казват кой е предложил Пеевски, всички знаят, че това може да бъде само Доган. Това е нестандартното. Моят дядо са написали, че е починал от "червен вятър". Това са готвили да направят и с мен и затова са тичали при главния прокурор.

Най-голямото предателство е да дадеш на една етническа партия националната сигурност. Само Пеевски се е съгласил нестандратно на незаконно действие. Те са пълна катастрофа. Познавам Станишев, Орешарски, те не са глупави хора. Правят грешките нарочно, защото не могат да изпълнят обещанията си, заяви Борисов.

Минути преди 9.00 часа, на влизане в сградата на президентството, министър-председателят се спря пред медиите, за да отговори на въпроси относно уволнението на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, което стана вчера, няколко часа след неговото назначаване. Ще уволнявам всеки, за който се появят каквито и да е съмнения, каза Пламен Орешарски. Той заяви, че причината за уволнението е информацията, която се появи от 90-те години, че е вземал неподходящи длъжности. Тази информация я няма в архивите на МВР. Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения, заяви премиерът.

От своя страна министърът на отбраната Ангел Найденов определи назначението на Иван Иванов за зам. министър на вътрешните работи като "очевидна грешка". На въпрос как ще коментира, че това е 4-тата кадрова смяна от началото на кабинета, Найденов отговори, че "предишните направиха 40". Министърът на външните работи Кристиан Вигенин смята, че назначението на Иван Иванов е било крайно недопустимо.

"Смятам, че мерките на Цветлин Йовчев бяха коректни, така трябва да се действа, нямаме право на подобни назначения. Реакцията беше адекватна и бърза", заяви той. "Не трябва да се допускат подобни назначения, нямаме право на подобни грешки", добави Вигенин.

След случаят "Пеевски" мисля, че всеки един от нас си е взел своя урок, каза още външният министър. Запитан за информацията, която се появи за офшорни сметки на президента Росен Плевнелиев, Кристиан Вигенин отговори : "Доколкото разбирам министър Петър Чобанов е предприел действия, този случай ще бъде проверен. Всеки си носи моралната отговорност за нещата, които прави". /БГНЕС

Скандал в Консултативния съвет

 


Сходни връзки

КСНС започна със скандал и без медии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди