изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:29 EEST
ДЖУЛАЙ МАРАТОН ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА КАМЕН БРЯГ    
Новини

За първа година посрещането на Джулая край култовото село Камен бряг ще стане с музикален 7-часов маратон, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев. Той ще започне още в 12 часа в полунощ. Пет банди от Добрич, Каварна и Варна ще забавляват гостите на платото до 5 часа сутринта на 1 юли. В този час на сцената ще се качат музикантите от Б. Т. Р. В 5.25 часа микрофонът грабва изпълнителят на „Джулай Морнинг” Джон Лоутън, който ще изпее легендарната песен при изгрева на първото юлско слънце, което ще се покаже от морето в 5.32 часа.

Albena/Албена 
Зората пуква
Снимка: Йоанна ДуковаAlbena/Албена 
Молитва за обич
Снимка: Светослав ПетковP5091197



Мегаконцертът ще приключи с изпълнения на групата на Влади Варгала „Отряд 13”. За пореден път са взети всички мерки за безопасността на гостите на Камен бряг – осветление, охрана и обезопасителни ленти на платото. Миналата година бе рекордна по посещаемост – тук пристигнаха над 10 000 ентусиасти. Поради факта, че 1 юли сега е понеделник, очакват се между 5 и 8 000 души да посрещнат Джулай Морнинг край Камен бряг.

Няколко часа преди да настъпи първото юлско слънце, централният плаж на Каварна се превръща в уникална атракция. На пясъка, върху специална платформа, ще бъде позициониран древен тракийски боен кораб, за който НДТ вече съобщи. Припомняме, че автор на проекта е Атанас Димитров - режисьор на предаването "Непознатата земя". Корабът е готов, в момента се извършват само довършителни дейности, като е напълно автентично възстановен – дълъг е 16 метра, ще се движи с помощта на платна и на 14 гребци, сподели Цонев. Построен е изцяло от дървен материал и по древна тракийска технология. На официалното му откриване на борда ще бъде внесен металотърсач, който да докаже, че по кораба няма нито една метална пластинка, а всичко е само дърво.

Уникалната атракция ще радва гостите на Каварна до 1 август, когато  плавателният съд ще потегли от първото си пристанище Каварна към крайната цел на първия си курс – Чанак Кале, където са останките на древна Троя.  На борда му ще пътува екип от специалисти - историци и археолози. Покана да се включат в плаването, правено от древните траки преди 3 000 години, има и към съорганизаторите на проекта - УНИЦЕФ и "Грийнпийс". Плаването на тракийския кораб ще може да бъде наблюдавано онлайн по интернет, добави Цонев. След Чанак Кале, древният плавателен съд ще се отправи към Йонийско море, а след това – към Балтийско море. НДТ

 


Сходни връзки

ДЖУЛАЙ МАРАТОН ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА КАМЕН БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди