изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-02 @ 13:24 EET
МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ТЕРВЕЛ    
ОбразованиеЗаключителният етап на международния ученически конкурс „Заедно в ХХІ век” - награждаване на първенците се проведе преди дни в Руския културно- информационен център в София. Той се организира от фондация „Устойчиво развитие за България” и още тринадесет организации, с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Посолството на Руската Федерация в Република България.

Мотото на конкурса тази година е „135 години от Руско-турската война /1877-1878 г./ и възстановяване на българската държавност”. Участниците в него работиха в няколко раздела- рисунка, песен, стих, есе, реферат, медийна презентация и викторина.

Сред поканените за участие бяха и ученици от Тервел - възпитаници на СОУ „Йордан Йовков” и Клуб за автентичен фолклор и краезнание, секция „Приятели на Клио” при ОДК „Малкият принц”. Те с удоволствие проследиха награждаването на спечелилата първа награда в раздел есе Рени Илиянова Недкова от ХІ клас. Есеистичните й размисли са събрани в разработка на тема „Руско-турската война- факти и коментари във времето” и представени в конкурсната надпревара от името на Клуб за автентичен фолклор, секция „Приятели на Клио” при ОДК „Малкият принц”. Нейната разработка е оценена от компетентно жури от водещи научни и културни дейци в България. Наградата и е едноседмичен престой в международен ученически лагер в СОК „Камчия” заедно с първенците от другите страни-участнички в конкурса - Русия, Украйна, Молдова и Казахстан.

Радостното е, че сред спечелилите призовите места е и ученикът от ХІ клас на СОУ „Йордан Йовков” Николай Ивелинов. Неговите разработени отговори на въпросите от викторината от името на учебното заведение са отличени с класиране на трето място, което означава, че той продължава надпреварата през лятото също в международен лагер в СОК „Камчия” с другите победители от страните участнички в конкурса.

С поощрителна награда е отличена медийната презентация на Ирина Илиянова Драганова, която също представя Клуба за автентичен фолклор. Чрез текст, картина и звук тя разказва за тесните връзки в областта на културата на християнските славянски народи в Европа. С грамота в раздел „Приложно изкуство“ бе отличена работата на Димитър Здравков Иванов - ученик от VІІІ клас на СОУ „Йордан Йовков” и участник в Школата по изобразително изкуство при ОДК „Малкият принц” с ръководител Виолета Янкова. Удовлетворението от добре свършена методическа изпи и Стойка Жекова Маринова - главен учител в СОУ „Йордан Йовков” и ръководител на Клуб за автентичен фолклор, секция „Приятели на Клио”. Тя бе наградена в раздел „научен ръководител”. Стойка Маринова изказва благодарност на община Тервел, дирекция „Култура и образование”, и лично на зам.-кмета Диана Илиева - за съдействието и отзивчивостта към работата в училището и клуба през годините. НДТ

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди