изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:40 EEST
Бъдещите студенти внасят сами здравните си вноски през лятото    
Новини

Учениците, които завършват средното си образование до края на месец юни и започват висшето си образование през септември или октомври в диапазона юли-септември не се осигуряват от републиканския бюджет, от който се внасят вноските за учениците и студентите, защото не попадат в нито една от двете категории. Затова, за този период, трябва да внасят здравноосигурителните си вноски за своя сметка. При повече от 3 неплатени вноски за последните 3 години здравните права се прекъсват и не могат да се ползват безплатните здравни услуги.



Месечната вноска е в размер на 16,80 лв. и се внася се до 25-то число на следващия месец. Това може да стане в обслужващата банка в офиса на НАП Варна, където не дължат такса или чрез всяка друга търговска банка.

Задължените лица Подават декларация образец № 7 „Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски и за избрания осигурителен доход на основание чл.40, ал.5, т.1 от Закона за здравното осигуряване“ в срок до 25-то число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за осигуряване на основание чл.40, ал.5, т.1 от Закона за здравното осигуряване.

Т.е. Ако възниква задължение за здравно осигуряване от месец юли, то декларация 7 трябва да се подаде до 25-ти август като в нея се посочи дата за възникване на задължението за самоосигуряване (обикновено от 01.07.2013г.)

Всяко деклариране на обстоятелството за самоосигуряване относно здравните вноски е еднократно. При прекратяване на осигуряването не трябва да се уведомява НАП.

Месечната вноска е в размер на 16,80 лв. и се внася се до 25-то число на следващия месец. Това може да стане в обслужващата банка в офиса на НАП Варна, където не дължат такса или чрез всяка друга търговска банка.

За повече информация:

-         На националния телефон на НАП – 070018700

-         На информационните телефони на НАП Варна – 052 360 888/885

-         В стая 101 и 102 в НАП Варна, вход Север

-         В Интернет страницата на НАП, където справката – здравноосигурителен калкулатор е със свободен достъп и не се изисква електронен подпис – може да се направи справки за дължимата сума с информация за плащането.

 


Сходни връзки

Бъдещите студенти внасят сами здравните си вноски през лятото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди