изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:44 EEST
БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ СМЯТА СЛУЧАЯ С БОРИСЛАВ ИВАНОВ ЗА ПРИКЛЮЧЕН    
СпортБългарската федерация по шахмат смята случая с Борислав Иванов за приключен, след като шахматистът не се яви в централата на федерацията за установяване на своята невинност, където вчера, 19.06.2013 г., сряда, трябваше да бъде подложен на специализирани тестове с технически средства (детектор на лъжата), за да се докаже обективно с научни средства, че шахматистът не използва каквито и да било нечестни средства в играта си.

За провеждане на тестовете в централата присъстваха: президентът на БФ Шахмат Силвио Данаилов, ръководството на федерацията, официални представители на Министерството на младежта и спорта, ръководството на клуба на Борислав Иванов ШК Виктори - Благоевград, шахматни деятели и журналисти. В нарочна декларация от 22 май, 2013 г., адресирана до президента на УС на БФ Шахмат, Борислав Иванов заяви изрично съгласието си да бъде подложен на въпросните тестове. Борислав Иванов е уведомен своевременно, лично и чрез ШК Виктори Благоевград, където е картотекиран шахматистът, за датата и мястото на провеждане на тестовете. Неявяването на Борислав Иванов е грубо нарушение на дисциплинарния кодекс. Припомняме, че Българската федерация по шахмат е асоцииран член на Международния олимпийски комитет, според чийто правила ако състезател не се яви за осъществяването на допинг или друг контрол от компетентните органи, губи състезателните си права за минимум 2 години без право на обжалване. С това БФ Шахмат смята казуса с Борислав Иванов за приключен и няма да дава повече коментари по случая. Уведомяваме ви също, че: Административният съд - София-град, остави без разглеждане жалбата на Борислав Иванов срещу решението на Българската федерация по шахмат да му бъде наложено наказание временно отстраняване от участия в състезания под егидата на БФШ "за срок" от 4 месеца за непрекъснати медийни и други изяви, които са несъвместими със спортния морал, уронват престижа на БФШ и на шахматните деятели като цяло" и оставя без уважение направеното от него искане за спиране на предварителното изпълнение на решението на УС на БФШ.

 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ СМЯТА СЛУЧАЯ С БОРИСЛАВ ИВАНОВ ЗА ПРИКЛЮЧЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди