изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:00 EEST
ВЪОРЪЖЕНИ И МАСКИРАНИ НАПАДАТ ЖЕНА ЗА 25 ЛИТРА ДОМАШНА РАКИЯ    
Ред и сигурност

На 3 години затвор е осъден 43-годишен грабител, а 19-годишният му съучастник е получи условна присъда, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.



43-годишният Десимир Дичев от село Карапелит вмлиза в затвора за три години, а 19-годишният Джалил Андреев от същото село е получил наказание 3 години условно лишаване от свобода при 5 години изпитателен срок.Присъдите са определени след като Окръжният съд е одобрил постигнатото между тях и окръжната прокуратура споразумение за решаване на делото им в досъдебно производство. С него те се признават за виновни в извършването на опит за грабеж, като за Дичев той е извършен при условията на опасен рецидив.

На 21 март тази година в село Златия двамата, в съучастие са откраднали 25 литра домашна гроздова ракия на стойност 200 лв. от 47-годишна добричлийка, като са отстоявали откраднатото със сила и заплаха.

Разследването е установило, че на 21 март Дичев и Андреев отишли с каруца с кон в село Златия. В селото Дичев казал на 19-годишния, че познава хората, които живеят в една от къщите и предложил да влязат, за да вземат ракия оттам. Изчакали да се стъмни, около 19,15 ч. се отправили към дома на пострадалата. Те спрели каруцата на отдалечено от дома място и влезли в двора. Отправили се към входна врата, която се намирала в задната част на къщата. Дичев познавал имота и избрал този вход, защото знаел, че не се заключва. Стопанката чула кучетата да лаят, помислила, че има чужди хора, излязла от стаята и видяла в коридора двамата мъже. Опитала да светне, но не успяла и се развикала: „Защо не викате? Защо не се обаждате? Защо не светнете? Кои сте и какво търсите?” Двамата се изплашили, че жената ги е видяла и може да ги разпознае и хукнали навън. Там Дичев и Андреев си сложили фесове на главата и вързали кърпи на лицата си. 43-годишният извадил нож, който носел със себе си. Влезли в къщата и в коридора отново срещнали жената. Дичев насочил срещу нея нож и извикал: „Давай каквото имаш!” Жената замахнала към него и си порязала пръста на показалеца на лявата ръка. В този момент Андреев видял брадва в коридора, взел я и започнал демонстративно да я размахва към свидетелката. Тя се изплашила и хукнала към стаята, в която бил болният й брат. Опитала се да потърси помощ на номер 112, но 19-годишният хванал и откъснал кабела на телефона. Жената се опитала да избяга навън, но била хваната и съборена на земята. После двамата нападатели я избутали в стаята с брат й и затворили вратата. Оттам тя се свързала по мобилен телефон със свой близък и му съобщила за инцидента. След като я затворили в стаята, подсъдимите напуснали къщата, защото 43-годишният се страхувал, че пострадалата го е разпознала и чул телефонния й разговор.

Пред съда Дичев и Андреев се признали за виновни и доброволно са подписали споразумението с прокуратурата. Те се отказват от разглеждане на делото им по общия ред като приемат последиците на споразумението на влязла в сила присъда. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪОРЪЖЕНИ И МАСКИРАНИ НАПАДАТ ЖЕНА ЗА 25 ЛИТРА ДОМАШНА РАКИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди