изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:12 EEST
ТРАГЕДИИ РАЗТЪРСИХА ТЕРВЕЛЧАНИ    
Новини

ТРИМА ТИЙНЕЙДЖЪРИ СЕ УДАВИХА В КРАНЕВО
ВОДАЧ ЗАГИНА ПРИ УДАР В ДЪРВО, ПЪТНИК БЕРЕ ДУША В БОЛНИЦА



 Трима тийнейджъри от Тервел се удавиха в морето край балчишкото село Кранево, научи НДТ. Други двама тервелчани са спасени, настанени са в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Тежкият инцидент станал на 22 юни, събота, пред спасителни постове №1 и 2 на централния плаж. Около 12.30 часа група от хора - петима души, започнали да се давят в морето и да викат за помощ. След намесата на спасителите от двата поста двама от удавниците  - момче на 15 години и мъж на 37, били извадени от водата в тежко състояние. Извършена им е била първоначална реанимация и са транспортирани до болницата в Добрич. В 15.20 часа пред спасителен пост №1 изплувал трупът на 18-годишен младеж. По данни на очевидци на инцидента от морето не са излезли още двама души. Започнали спасителни дейности, на място пристигнали водолазни екипи от Варна, служители на "Пожарна безопасност и защита на населението". На 23 юни от морските води било извадено мъртво 15-годишно момче. На същата дата в 23.30 часа пред спасителен пост №2, морето изхвърлило трупа на младеж на 17 години.

37-годишният мъж е приет в Трето вътрешно отделение, а 15-годишното момче - в Детско отделение, каза за НДТ изпълнителният директор на болницата в Добрич д-р Мариян Ананиев. Състоянието и на двамата е стабилизирано, няма опасност за живота им, допълни той. Проверка на НДТ установи, че вчера предиобед мъжът е напуснал лечебното заведение по свое желание. Жена, придружителка в стаята, в която е бил настанен, разказа, че му се обадили, че детето му - в детска ясла, е болно. Съпругата му ходела на работя и нямало кой да гледа малчугана, за това напуснал болницата.

Загиналите деца и пострадалите са съседи и приятели, сподели пред репортер на вестника майката на оцелялото момче Айхан. Тя разказа, че в злополучния ден осем души отишли с две коли на плаж в Кранево. Част от компанията играела с топка в морето. Топката влязла обаче на вътре и момчетата тръгнали да я вадят. Имало силен водовъртеж, който потопил децата. "Синът ми каза, че е потънал, нищо друго не си спомня", обясни жената. По нейни данни, най-голямото от загиналите момчета се казва Шанол, на 18 години, т. г. е бил абитуриент.

Едно от децата е погребано в неделя, друго - вчера. Изпращането на третата жертва се забавя, тъй като майка й работи в Гърция и се изчаква да се прибере в Тервел.

По-различна бе версията на стопанина на плажа, който работи и като спасител - Тихомир Цветков. "Изключително неприятно е като инцидент. За мен е недопустимо да има удавен при зелен флаг и спокойно море, но за съжаление - е факт. Трябва да има адекватни мерки и да бъдат слушани спасителите. Само три часа по-рано трима спасители от първи и втори пост извадиха двама души от същата тази компания, като ги спасиха от удавяне и откараха с линейка в болницата. До инцидента, същата тази компания неколкократно е създавала проблеми на спасителите, като дори плажуващи се възмущаваха от поведението им, защото колегите са ги вадили от водата, а те дори са налитали на бой" - разказа Цветков. Той допълни, че самият той е изгонил компанията от плажа, защото имали неадекватно поведение, а три часа по-късно станало ясно, че трима са изчезнали. "Не знам къде са били, като са влезли в морето. Дойдоха близките им, хора от Гражданска защита извадиха единия от тримата удавени, след като по карта проследиха течението. Морето изхвърли другите двама на централния плаж" - казва още Цветков. Той допълни, че за годините, в които стопанисва плажа, това е първият инцидент, при който, за съжаление, има удавен и то трима. 

 Тежка катастрофа стана в ранните часове на неделния ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Около 6.50 часа е получено съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие по пътя между тервелските села Мали Извор и Сърнец.

От извършения оглед на място е установено, че лек автомобил „Фолксваген”, управляван от М. Д. /24/ от Тервел, излиза от пътното платно в ляво по посока на движението си и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на сблъсъка водачът почива на място. Пострадал е и возещият се пътник на задна седалка. Настанен е в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич с множество контузии и травми, с опасност за живота. НДТ научи, че е приет в ОАИЛ, лекари вчера не се наемаха да правят прогнози. Возещият се на предна дясна седалка е настанен в МБАЛ в Добрич с фрактура на горен крайник, без опасност за живота. Водачът и пътниците в автомобила не са ползвали обезопасителни колани. НДТ
 


Сходни връзки

ТРАГЕДИИ РАЗТЪРСИХА ТЕРВЕЛЧАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди