изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:22 EET
Талибаните удариха двореца и офиса на ЦРУ в Кабул    
По света

Талибани атакуваха президентството в афганистанската столица Кабул и намиращия се в центъра на града офис на ЦРУ.По една от портите на правителствения комплекс бил открит огън с огнестрелно оръжие, имало и взривове.



Първите експлозии проехтели около 6 ч. и 30 мин. сутринта във вторник. Като престрелката продължила близо час. Наситена автоматична стрелба и взривове огласяли подстъпа към комплекса, в който освен правителствени сгради са разположени и повечето чужди посолства. По информация на полицията трима или четирима нападатели са участвали в атаката. Според шефа на полицията на Кабул Мохамад Аюб всички участвали в нападението талибани са били убити, няма пострадали цивилни или представители на службите за сигурност.

За вторник сутрин беше назначена пресконференция на президента Хамид Карзай. Всички подстъпи към правителствения комплекс били временно блокирани от три пояса тежковъоръжени бойци от националните сили за сигурност. Забибула Муджахид, говорител на талибаните, каза пред АФП:"Основните мишени на голяма група нападатели бяха офисът на ЦРУ и президентският дворец". В сайта в Туитър на международната натовска коалиция нападението беше описано като стрелба с автоматично оръжие и няколко експлозии. Предишната операция на талибаните в Кабул беше на 11 юни, когато при взрив на кола-бомба пред сградата на върховния съд бяха убити 15 цивилни.

В момента в Афганистанската столица се намира специалният емисар на Вашингтон Джеймс Добинс. /АФП

http://news.bgnes.com/

 


Сходни връзки

Талибаните удариха двореца и офиса на ЦРУ в Кабул | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди